showcase amal raikan wanita

Disebalik kejayaan seorang suami, pastinya ada seorang wanita yang bergelar isteri disampingnya yang bijak,memahami, menjadi tulang belakang serta pemangkin semangat buatnya untuk terus berjaya! Hanya seorang isteri yang benar-benar tahu potensi suaminya, kelebihan dan kekurangan yang dia ada berbanding orang lain.

Cantik, bijak, bercita-cita tinggi dan penyayang, itulah gambaran bagi Dr Jezamine Lim,36 yang juga merupakan isteri kepada pelawak,pelakon dan pengacara Harith Iskander atau nama sebenarnya Harith Iskander Musa, 52.

Baru-baru ini, sempena ulangtahun perkahwinan mereka ke 9, pemenang Laugh Factory’s Funniest Person In The World ini ada membuat ucapan penghargaan buat isteri tersayang seperti berikut;

“13 Februari 2010, saya membuat kejutan kepada wanita ini dengan lamaran kahwin.Pada 11.20pm. Yang mengejutkan saya bila dia cakap “Ya”.. dan kehidupan saya pun berubah.

“Dia seorang yang terlalu jujur dan sangat penyayang (2 ciri-ciri yang berlawanan namun gandingan yang sempurna). Saya menemui tiada sebarang batasan yang menghalang keazaman dan juga komitmen dia. Saya akui, ada ketikanya saya tidak mampu bersaing dengannya, tapi dia membuatkan saya sentiasa bersedia, untuk mencapai peringkat lebih tinggi setiap hari.

IKLAN

“Saya rasa kagum dengan keazamannya yang berterusan dan membuatkan saya “gila” kerana dia melihat perkara dalam diri saya yang saya sendiri tak pernah tahu ia ada. Keseluruhannya, dia membuatkan saya melihat diri sendiri dengan ‘lebih besar’.Dia juga melindungi saya dengan cara yang saya sendiri tidak fahami kadangkala.Happy Anniversary sayang.”

“Dia Lihat Perkara Pada Diri Saya, Yang Saya Sendiri Tak Pernah Tahu..” Harith Iskander

Itu antara luahan dan ucapan penghargaan Harith Iskander buat isteri tersayang. Isteri yang menjadi tulang belakang di sebalik kejayaan yang diperolehi hari ini. 9 tahun mendirikan rumahtangga, pasangan ini memiliki 3 orang cahaya mata yang comel iaitu Zander Xayne,7 Alessandrea Jayne,6 dan Zydane Xayne,4.

IKLAN

“Dia Lihat Perkara Pada Diri Saya, Yang Saya Sendiri Tak Pernah Tahu..” Harith Iskander

Temui Harith Iskander

Sementara itu, Harith Iskander antara artis yang akan memeriahkan Showcase Amal Raikan Wanita. Bagi yang nak berjumpa pelawak yang terkenal dengan stand up comedy ini, boleh bertemu dengan Harith Iskander sendiri pada majlis yang bakal berlangsung pada 30 Mac 2019 di Sime Darby Convention Centre.

IKLAN

Anda dijemput untuk menghadiri acara amal ini. Meja jualan sudahpun dibuka, datanglah bawa keluarga dan insan tersayang sekaligus menghargai wanita.

Hasil jualan meja ini nanti akan MW salurkan kepada dua rumah kebajikan, RUMAH KITA dan RAUDATUL SAKINAH.

Telefon talian ini untuk tempahan meja : 019 6753057 (Showcase Amal Dunia Raikan Wanita)

Sumber/Foto : Harith Iskander