RM1 juta untuk anak dan pengorbanan semasa perkahwinan, juga demi pembelaan dan keadialan  kata Lufya Omar.

Tindakan pelakon Lufya Omar yang menuntut RM1 juta dari bekas suami ternyata mengejutkan ramai pihak kerana mereka merasakan jumlah tersebut terlalu tinggi. Namun di sebalik kata-kata diterimanya, menurut wanita ini, tuntutan dikemukakan adalah wajar demi membayar pengorbanannya selama perkahwinan dan membesarkan anak.

RM1 Juta Untuk Anak Dan Pengorbanan Semasa Perkahwinan

Menurut pelakon berusia 38 tahun ini, , tuntutan itu dapat membantu dia meneruskan kehidupan bersama-sama anak memandangkan kos sara hidup pun semakin tinggi.

Luftya atau nama sebenarnya, Lutfyah binti Sheikh Omar berkata tuntutan Mut’ah itu adalah bedasarkan kepada pengorbanan saya dan apa yang sudah berlaku sepanjang perkahwinan.

Memetik laporan Utusan, dirinya mengakui, dahulu pendapatan diterimanya kukuh.

“Selepas berkahwin, saya melepaskannya atas sebab-sebab tertentu. Untuk bangun balik ia memerlukan masa yang agak panjang. Jadi saya perlu merancang untuk kehidupan kami,” katanya ketika ditemui.

Lufya hadir ke Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam bersama-sama peguam, Fakhrul Azman Abu Hasan bagi sebutan kes tuntutan Mut’ah.

“RM1 Juta Untuk Anak Dan Pengorbanan Semasa Perkahwinan”, Juga Demi Pembelaan & Keadilan – Lufya Omar
Lufya hadir ke Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam bersama-sama peguam, Fakhrul Azman Abu Hasan bagi sebutan kes tuntutan Mut’ah.

Juga Demi Pembelaan & Keadilan – Lufya Omar

Walaupun sudah tiga tahun tahun bercerai, Lufya mengakui baru sekarang dia bersedia untuk membuat tuntutan di mahkamah bagi mendapatkan pembelaan.

IKLAN

“Penceraian kami pun mengambil masa agak panjang. Saya juga perlukan masa untuk buat persediaan mental dan fizikal. Pada masa yang sama, saya juga perlu membesarkan anak. Walaupun cuma seorang anak, ia bukan mudah dengan keadaan saya dahulunya seorang artis yang sangat aktif bekerja.

“Saya tak pernah minta apa-apa pun selama ini walaupun barang. Saya beri masa untuk Hafiz fokus memberi nafkah kepada anak. Saya pun nak stabilkan diri juga.

“Bila sudah difitnah, sebagai ibu tunggal saya mahu mendapatkan pembelaan. RM 1 juta bukan nilai saya, tapi untuk keadilan,” tambahnya.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI : Ashira & Bad Indigo Bercerai Namun Kekal Berkawan, Warganet Doakan “Semoga Diberikan kekuatan Buat Keduanya”

Suami Nak Cerai, Isteri Terus Failkan Tuntutan Nafkah & Harta Sepencarian Di Mahkamah

IKLAN

Penceraian Bukan Berpunca Dari Isteri, Dia Boleh Tuntut Mutaah, BUKAN DENDAM Tapi Itu Haknya

Menyesal ‘Rampas’ Suami Orang, Ingatkan KAYA, Rupanya Tumpang Harta Isteri Pertama

Rasa Tertipu, Suami Nekad Ceraikan Isteri Selepas Lihat Wajah Sebenar Tanpa Solekan!

Sementara itu, bekas suami Dr. Che Muhammad Hafiz Che Baharum tidak hadir ke mahkamah bagi sebutan kes.

Perbicaraan bagi sebutan semula kes akan diadakan pada 26 Julai.

IKLAN

Terdahulu, Lufya memfailkan tuntutan Mut’ah bernilai RM1 juta terhadap bekas suaminya, Che Hafiz di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada 2 Mac yang lalu.

Lufya dan Hafiz pernah mendirikan rumah tangga pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata Laana Haura, 5.

Namun begitu, mereka sah bercerai di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Petaling, Shah Alam pada pada 17 Jun 2020.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Penceraian tak bermakna boleh mengabaikan anak-anak. Suka tengok cara Sharnaaz dan juga bekas isterinya, Nabila dalam berganding bahu membesarkan anak walaupun sudah berpisah.

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI