Sumber/Sumber Foto: Instagram Reen Rahim

Pelakon yang terkenal dengan sikapnya yang begitu manja dengan keluarga Noreen Ashikin Abdul Rahim atau lebih dikenali dengan panggilan Reen Rahim menasihati agar berbanggalah dengan ibu bapa sendiri walau apa jua pekerjaan mereka.

Sebagai seorang anak tidak perlu malu, sedangkan dengan pekerjaan ibu bapa kitalah yang membesarkan kita. Malah insan istimewa ini juga tidak pernah meminta jasa mereka dibalas.

Reen Rahim Sejak Kecil Hidup Sederhana

Berkongsi pendapatnya menerusi entri di Instagram pelakon jelita ini menerangkan sejak dirinya kecil mereka sekeluarga hidup secara sederhana. Malah dia tidak pernah kisah jika ayahnya menghantar dan mengambilnya ke sekolah dengan menaiki motosikal.

“I get it from my daddy.

“Family saya sederhana saja tapi kitorg Best.

“Sumpah dari sekolah saya tak pernah kesah baba hantar dan amik saya sekolah naik moto walau pon kadang baba penat baba comot. (sebenarnya baba saya handsome je).

Saya Bangga dengan Baba

“Saya bangga dia datang. Orang lain mak bapa kaya raya, mewah-mewah kereta datang ambil anak-anak.

“Entah memang dari kecil saya bangga, kalau ibu bapa saya datang walaupun naik van tin biskut

IKLAN

“Adik-adik jangan ikut sangat dunia tipu-tipu ni, ukur baju badan sendiri, jangan acah-acah kelas-kelas atau kaya ya tapi sebenarnya NOTHING.

“Just be yourself, jangan selfih push mak ayah untuk dapatkan apa yang kawan-kawan korang ada, usaha sendiri. Kalau parents kita , ALLAH SWT UJI MEREKA UTK HIDUP TAHAP TU JE, tak pe, TANAM DALAM HATI,one day saya akan bagi apa yang saya nak tu pada diorang, biar diorang bangga dengan kita.

“Sikit lagi..saya nak jaga diorang macam mana diorang jaga saya dulu,tak payah fikir kerja duit ,semua siap,hantar kan beramal je,” kongsi Reen Rahim yang kini muncul dengan produk Reen Rahim Hygiene Wash.

Ramai Setuju Dengan Perkongsian Reen Rahim

IKLAN

Mingguan Wanita : Anak-anak semestinya perlu bangga dengan keluarga seadanya. Berbaktila kepada ibu bapa selagi mereka masih bernyawa.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Reen Rahim

Baca Disini Juga: 

Layanlah Anak Seperti Mak Ayah Mahu Dilayan Bila Tua, Elak Sayang Anak Bersyarat

Mak Ayah Jangan Ikut Kehendak Anak Berlebihan, Elak Anak Jadi ‘TUAN’, Ada Hadnya!

Pesan Ustazah Untuk Jadi Anak Soleh/Solehah MINTA 3 Perkara Dengan Mak Ayah!

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

 

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 14 Ogos 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com