Sumber/Sumber Foto: Instagram Nabila Huda

Nabila Huda selepas berkongsi khabar gembira bahawa dia dan suaminya, Mohd Izwan Johar, sudah menerima suntikan vaksin dos pertama beberapa hari lalu pelbagai reaksi diterima daripada pengikut Instagramnya.

Malah ada yang mempertikaikan bagaimana Nabila pelakon berbakat besar ini mengambil vaksin disebabkan bekas pesakit Covid-19 perlu menunggu dalam tempoh tiga hingga enam bulan sebelum dibenarkan mengambil vaksin.

Nabila Beritahu Dengan Jujur Kepada Doktor Status Dirinya

Untuk pengetahuan ibu kepada seorang cahaya mata ini baharu sahaja dijangkiti virus Covid-19 lebih kurang sebulan lalu. Bagi mempertahankan dirinya dan menjelaskan keadaan sebenar yang berlaku, Nabila menerusi entri di Instagram memberitahu, sudah memaklumkan kepada doktor di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) bahawa dia merupakan bekas pesakit Covid-19.

“Nah ni untuk sesiapa yang tengah bercakap belakang mempersoalkan atau sedang menyiasat kenapa doktor membenarkan saya di vaccine sampai cakap doctor tak ikut procedure lah.

“Ada yang DM kata saya guna cable sebab golongan kayangan la, selfish la, sebab artis la, call org dalam percepatkan vaccine dan pelbagai fitnah yang mengguriskan hati saya. Sampai saya pulak jadi bersalah sedangkan saya tak salah apa-apa pun. Saya pergi ikut tarikh ditetapkan and tak potong que pun.

“Saya beritahu jujur kat doctor status saya, then dia proceed saya ke bilik yang nak amik AZ vaccine. Saya post gambar saya sudah di vaccine bukan niat nak menyakti hati orang, saya post sebab saya nak share awareness untuk bagi hint yang saya ex covid dan saya dapat vaccine saya after a month dan boleh bagi semangat kat korang yang mungkin tak perlu tunggu berbulan-bulan macam diheboh-hebohkan.

“Tapi jadi lain pulak. But it’s ok, saya maafkan. KKM update info ni pada 31 may 2021. Kepada mereka yang marah dgn saya semalam yang sampai sanggup cari balik conversation saya dengan fiza on twitter pada 25hb may tu, macamana boleh terlepas pandang info dari KKM ni ek?

IKLAN

“I think start from today onwards, selain dari pada kite sibuk scroll up and down instagram or tiktok nak tengok update kehidupan orang, ringankan tangan untuk tengok jugak update terkini sebelum fitnah orang.

Kena Reda Allah Dah Pilih Untuk Kena

“Yang dah dapat tu patut kite bersyukur je la untuk dia bukan mempersoalkan. Sama lah macam masa i positive covid i cakap i kena sbb kecuaian org, tapi korang kutuk cakap tak payah la salah-salah kan org ni kan ujian dari allah,kite kena redha, allah dah pilih kite untuk kena.

“Sama la macam vaccine ni, semua ni dah tertulis. Kite kena redha. Orang tu dah terpilih. Allah bagi rezeki kan? Yang mana kawank-kawan and followers saya yang belum dapat vaccine, or masih menunggu tarikh, saya doakan anda akan dapat secepat mungkin ok.Guys!!

“Yang penah positive dah tak payah tunggu dah lama-lama. wuhooo!! Good news untuk semua covid survivor. Tapi apa-apa pun, kena tanya doktor jugak masa consultant tu ok? Stay home and stay safe everyone,” tulis Nabila.

Sumber/Sumber Foto: Instagram Nabila Huda

IKLAN

Baca Disini Juga: 

Baru Baik Demam, Mira Filzah Kongsi Pengalaman Ambil Dos Pertama Vaksin AstraZeneca!

Terima Dos Lengkap Vaksin “Hadiah Hari Jadi Ke 82 Paling Best Abah” Awal Ashaari

Semoga Nabila Huda Cepat Sembuh “Terima Kasih Kepada Semua Yang Mendoakan”

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

 

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 14 Ogos 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com