Nenek pelakon, Elfira Loy meninggal dunia terkena jangkitan Covid-19, namun puncanya dari siapa masih tak tahu. Memang terkilan, tapi Allah yang menentukan.

Begitulah perkongsian Elfira tentang pemergian nenek kesayangannya di akaun instagramnya.

Nenek Elfira Loy Meninggal

Sebenarnya berat nak cerita , belum cukup nafas nak tahan air mata ni . Tapi untuk elakkan cerita bercelaru. El ceritakan,

Atuk El warded dekat Hospital sebab operation kaki , Alhamdulillah semua okay cuma memang duduk hospital untuk dimonitor.

Selepas beberapa hari, it was her turn to take the vaccine. Alhamdulillah semuanya ok.
Atuk tak mengalami sebarang simptom teruk.


“Puncanya Dari Siapa Tak Tahu. Terkilan, Tapi Allah Menentukan!”

Tapi selepas lima hari tak silap El, atuk disahkan positif . Disebabkan ada outbreak dalam ward. Ada berbelas orang disahkan positive.

It happened,
in the hospital.

Puncanya dari siapa masih tak tahu.
Memang terkilan ,
Tapi Allah yang menentukan ,
kami hanya Redha dengan ketentuan ini.

Menurut Elfira, selepas lima hari dimasukkan ke hospital bagi menjalani pembedahan di bahagian kaki neneknya disahkan positif Covid-19. Selain arwah neneknya, terdapat juga pesakit lain yang turut dijangkiti.

IKLAN

Baca Juga Di sini:

Kerana Suami Puji, Hati Elfira Loy ‘Berbunga’ Sepanjang Hari

Anak Elfira Kontak Rapat Individu Positif Covid-19 “Rayyan Tak Keluar, Orang Datang Rumah Terdedah Virus”

Proses Pengebumian Berjalan Lancar

Sebelum itu, Elfira turut menzahirkan rasa syukur kerana segala proses pengebumian neneknya berjalan lancar.

“Assalamualaikum. Alhamdulillah dah selesai semua proses pengebumian nenek atok saya pada hari Jumaat yang mulia ini.

IKLAN

Atok…
Fira sayang atok.
Fira takkan lupa doa untuk atok hari hari
Fira mintak kat Allah supaya atok tenang je dekat sana ok
Fira mintak Allah hiasi kubur atok seperti taman di syurga
Fira mintak atok tak rasa keseorangan
Atok tak suka sorang-sorangkan.
Fira ada kat sini
Solat untuk atok
Doa untuk atok
Sedekah untuk atok.
Alfatihah atok , Siti Rokiyah binti Saad

Rata-rata follower dan rakan artis mengucapkan takziah kepada Elfira dan keluarga atas kehilangan nenek tercinta.

Mingguan Wanita: Salam takziah buat Elfira Loy dan keluarga. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman dan Allah mengampunkan dosa-dosanya. Amin.

Sumber: Instagram Elfira Loy

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial