Semata-mata berniat untuk memecahkan rekod dunia, seorang ibu mencari kelaianan dengan meletakkan nama anak yang cukup unik dan paling panjang yang berjaya direkodkan di dunia.

Seorang wanita dilaporkan memiliki nama terpanjang di dunia yang terdiri daripada 1,019 huruf kembali tular di media sosial. Malah, dia turut mempunyai sijil kelahiran sepanjang dua kaki (0.6 meter).

Menurut laporan Mirror Online, Sandra Williams yang berasal dari Texas, Amerika Syarikat (AS) memberitahu bahawa dia memutuskan untuk memberi nama unik kepada anak perempuannya yang dilahirkan pada 12 September 1984.

Ketika lahirnya bayi berkenaan pada tarikh itu, dia telah memberikan nama “Rhoshandiatellyneshiaunneveshenk Koyaanisquatsiuth Williams” pada sijil kelahirannya.

Pindaan Nama Anak 1,019 Huruf

Walau bagaimanapun, tiga minggu kemudian ibu kepada wanita itu merasakan nama tersebut tidak cukup panjang, jadi dia memfailkan pindaan untuk menukar nama itu dan menjadikannya 1,019 huruf panjang dan turut menambah nama tengah 36 huruf.

IKLAN

Nama baru lepas ditukar oleh ibunya kini menjadi…

Rhoshandiatellyneshiaunneveshenkescianneshaimondrischlyndasaccarna erenquellenendrasamecashaunettethalemeicoleshiwhalhinive’onchelleca undenesheaalausondrilynnejeanetrimyranaekuesaundrilynnezekeriakenv aunetradevonneyavondalatarneskcaevontaepreonkeinesceellaviavelzad awnefriendsettajessicannelesciajoyvaelloydietteyvettesparklenesceaund rieaquenttaekatilyaevea’shauwneoraliaevaekizzieshiyjuanewandaleccian nereneitheliapreciousnesceverroneccaloveliatyronevekacarrionnehenriet taescecleonpatrarutheliacharsalynnmeokcamonaeloiesalynnecsiannemer ciadellesciaustillaparissalondonveshadenequamonecaalexetiozetiaquani aenglaundneshiafrancethosharomeshaunnehawaineakowethauandavern ellchishankcarlinaaddoneillesciachristondrafawndrealaotrelleoctavionne miariasarahtashabnequckagailenaxeteshiataharadaponsadeloriakoentesc acraigneckadellanierstellavonnemyiatangoneshiadianacorvettinagodtaw ndrashirlenescekilokoneyasharrontannamyantoniaaquinettesequioadauri lessiaquatandamerceddiamaebellecescajamesauwnneltomecapolotyoaj ohnyaetheodoradilcyana.

Demi Pecah Rekod Dunia

Ibunya tampil beri penjelasan kenapa menamakan anaknya begitu panjang

Jelas Sandra kepada Oprah Winfrey pada tahun 1997 sewaktu Jamie berusia 12 tahun, nama yang diberikan itu adalah bagi memecahkan Rekod Dunia Guinness. Oleh itu, ibunya perlu memastikan nama yang diberikan menjadi sesuatu yang unik.

IKLAN

“Saya tidak mahu namanya seperti orang lain. Namanya mesti berbeza dan saya perlu ada dalam buku Guinness,” ujarnya.

Sebagai rekod, nama yang dihasilkan itu telah mengambil masa selama enam tahun lamanya di mana ianya turut menggabungkan nama-nama filem, kereta, dan saudara-mara.

Baca lagi Di Sini:
Suami Isteri Namakan Kesemua 11 Anak Hanya Guna Abjad A, E, L & X

Harap Anak Jadi Ahli Linguistik, Ayah Letak Nama ‘ABCDEFG HIJKL ZUZU’

IKLAN

Ayah Namakan Anak Ke-19 Baru Lahir, ‘Cukuplah’

Mingguan Wanita: Macam-macam hal. Sungguh tak dapat nak banyangkan, semata-mata nak pecahkan rekod dunia, letak nama unik yang sangat panjang. Sangatlah menyukarkan urusan anak nanti bila nak isi nama dalam borang atau apa-apa dokumen.

Sumber: Mirror Online

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita