Bila tiba hari raya, pasti semua orang akan sanggup berhabisan untuk memastikan hari raya disambut dengan gembira dan mampu bergaya. Raya setahun sekali. Begitu juga buat pekerja, inilah masa yang ditunggu-tunggu apa yang akan bos umumkan.

Seronok pula bila tengok instafamous resipi yang sangat dikenali di media sosial, Khairul Aming. Setiap resipi yang ditunjukkan di medai sosial membuatkan kita pun tergoda dan teringin untuk mencuba.

Bukan itu saja, terkenal dengan sambal nyet yang beroperasi di Kelantan sehingga berjuta-juta jualan dan digelar usahawan berjaya, walaupun hanya menjual sambal nyet saja.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Buat Sendiri Kerabu Maggi Thai, Resipi ‘Mengidam’ Khairul Aming, Kecur Air Liur!

Lebih 700 Botol Terjual, Wanita Tampil Mengaku Palsukan Sambal Khairulaming

Berhabisan Untuk Staf, Kongsi Kegembiraan

Terbaru, KA berkongsi rezeki kegembiraan dengan sanggup berhabisan belanja staf untuk menyambut hari taya tak lama lagi.

Bukan setakat belanja pakaian hari raya kepada 60 staff tetapi turut menyediakan duit raya dan majlis berbuka puasa bersama. Ramai yang rasa nak bekerja di bawah Khairul Aming pula ye.

Daripada perkongsian Siti Suryani Yaakop turut menyokong dengan apa yang dilakukan oleh Khairul Aming ini.

IKLAN

Khairul Aming bawa staff dia pergi beli baju raya. Sorang satu pilih baju dia suka hati nak apa. Bukan yang murah-murah. Tudung pun dah jenama Ariani.

Lepas habis tu dia bawa balik kilang. Nak bagi bonus. Saya keluar jugak la air mata masa tu. Sebab nampak dalam video tu ada staff yang menangis bila dengar dia nak umum bagi bonus tu. Time-time tercekik macam ni dapat duit lebih, Tuhan saja lah tahu betapa bersyukurnya rasa.

Lepas tu dia bawa pergi makan. Kat hotel. Dia kata bulan puasa ni sambal dia punya order naik 3 kali ganda. Tapi dia tetap buat yang sama je. Sebab tak nak staff dia burn out. Kesian pada staff dia.

Takda la pula dia tamak haloba mengerah keringat staff dia. Untuk memenuhi keperluan pelanggan. Untuk memastikan bisnes mencapai sasaran. Untuk kena bagi buat juga tak kisah la teruk mana staff kepenatan.

Dalam bulan-bulan Ramadan yang penuh baik ni saya berdoa. Satu hari ni nanti kalau anak-anak saya tak jadi macam Khairul Aming, moga dapatlah bekerja dengan pemimpin sebaik, sebijak, sereleven dia pun takpa dah. Cukup bahagia dah.

Sebab kebanyakkan orang bila duduk atas jarang dia punya level nak turun bawah. Dia auto jadi tak faham. Dan kadang sampai tahap jadi kejam. Kononnya atas nama kerja. Sampai lupa yang bekerja ni adalah manusia. Ada kederat dia. Ada rasa. Ada jiwa.

IKLAN

Semoga Allah limpahkan kebaikan demi kebaikan buat KA. Sebab jadi manusia yang baik. Faham emosi. Dan berempati tinggi.

Sumber: Siti Suryani Yaakop

Dalam pada itu, perkongsian daripada Faridzul Asyraf Mat Ariffin membuat anggaran jumlah yang dibelanjakan oleh KA pada staff, belum lagi KA ‘loss’ sebab 2 hari tutup operasi.

BERAPA KHAIRUL AMING “LOSS” BELANJA STAFF?
.
Dia bawak staff 60 orang pergi belanja baju raya, lepas tu bawak kilang bagi bonus raya then makan buffet kat hotel
.
+ Baju Raya : RM300 x 60 = RM 18k
+ Bonus Raya : RM1000 x 60 = RM 60k
+ Buffet Raya : RM100 x 60 = RM6k
Total = 84k
.
Dia tutup 2 hari operasi. Ini lagi loss besar
+ Sehari 5000 botol = 70k
+ 2 hari = 140k
+ Let saylah COGS 50% so 70k kerugian
.
Total “loss” – 154k
.
Benda ini loss kalau kita fikir ia loss. Tapi kalau ada ilmu, ia boleh jadi advantage
.
1) Boleh kurang cukai dari company bayar. Itu pun kalau KA issue voucher dan claimlah. Let saylah revenue 20 juta (saya tak jumpa apa nama company so xleh nak validate anggar-angar ajelah) dan ada untung. FnB ni 10% net profit dah dikira tinggi jadi 2 juta kena bayar which is 480k dah ada extra expenses macam ni bolehlah tolak so net profit kurang, cukai pun kurang dibayar
.
Pengiraan lengkap kena rujuk accountant ya
.
2) Staff diraikan macam ni siapa yang nak keluar ya tak? FnB ni turn over tinggi, itu loss yang orang tak nampak. Bila hargai staff macam ni, staff kekal dan happy maka produktiviti meningkat berganda
.
3) Saya pun macam nak kerja dengan KA jugaklah Yes company bagi macam macam benefit ni dia boleh tarik good talents, talents ni akan growkan lagi company
.
4) Perjalanan sambal nyet masih jauh, dia baru tackle 1 produk di jualan online sahaja
+ Dia belum keluarkan produk lain
+ Dia belum buka channel jualan lain (pasang agent)
+ Dia belum buka jualan retail
+ Dia belum export
+ Dia belum explore niche berkaitan (biasa buka restaurantlah)
.
Dan banyak lagi possibility yang lain di hadapan. Base dia buat tu persiapkan staff2 dialah, dah semua ready, senang nak grow

IKLAN

Cuma

As majikan, kita doalah supaya company kita pun macam ni. KA takdelah ini 1st bisnes dia, dah buat few sebelum ni yang tak jadi. So jangan rasa tertekan, kita main ikut apa kekuatan kita
.
As staff, doalah supaya company korang kerja tu maju macam ni. Company nak grow, staff ni aset paling penting nak kena grow jugak. Kalau company tak grow sebab staff yang tak grow jugak. Tapi kalau rasa dah give the best but still takuk lama, pindahlah bukan tak leh pindah
.
Good luck!

Mingguan Wanita : Rezeki masing-masing. Syukur dapat bos yang memahami macam ni.

Sumber: Faridzul Asyraf Mat Ariffin

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita