Semua orang boleh berniaga, tetapi tidak semua mampu mempertahan dan mengendalikan perniagaan yang menguntungkan saban tahun, dapat pula berkongsi rezeki dengan orang lain dan melahirkan ramai usahawan baharu.

Hari ini kita menyaksikan ramai usahawan Melayu yang dahulunya bukan siapa-siapa kini memiliki empayar perniagaan hebat setanding dengan usahawan bangsa Cina yang cukup handal dalam perniagaan.

Siapa tidak kenal jenama Chocodap’s, Faith Fleur, Masak-Masak Cekyana, Teh Ais Pyorr , Anggun Cotton Collection dan banyak lagi jenama tempatan lain. Acapkali kita mendengar iklan mereka di radio atau melihat di kaca televisyen, media sosial dan billboard.

Jutawan Milennial Agresif

Mereka ini adalah barisan usahawan millennial yang mempunyai pendekatan agresif dalam mengembangkan perniagaan. Dan hasilnya memang ramai yang telah mancapai taraf jutawan pada usia muda.

Kita yang melihat tumpang gembira dan berbangga namun hanya mereka dan keluarga terdekat sahaja yang tahu susah senang untuk mendaki puncak kejayaan. Ia bukan dicipta sehari dua sambil goyang kaki. Tentu banyak pengalaman berharga mereka kutip sepanjang pendakian.

Apa rahsia mereka? Apa yang mereka lakukan? Apa ilmu-ilmu yang diamalkan? Siapa yang susah senang bersama mereka? Apa dugaan dan keperitan yang dilalui? Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021, Jam 2 petang – 6 petang secara virtual.

Kaya Lagi Berkat, Webinar Bongkar Rahsia Sukses Jutawan Melayu Millenial

Penganjuran julung kali ini menghimpunkan beberapa nama besar dalam dunia perniagaan bisnes viral. Mereka yang asalnya hanyalah manusia biasa tetapi mempunyai keazaman tinggi untuk ubah taraf hidup agar maju, kaya dan berjaya.

IKLAN

Kaya Lagi Berkat, Webinar Bongkar Rahsia Sukses Jutawan Melayu MillenialPernah kah kita terfikir bahawa, dengan hanya berniaga minuman teh ais boleh menjana pendapatan ratusan ribu sebulan? Yang tidak terbayangkan itu lah telah direalisasikan oleh Muhamad Amle Rusbadrol, 37 pengasas Teh Ais Pyorr telah bertapak kukuh sebagai satu jenama minuman popular hari ini setelah berada di pasaran pada 2017. Anak kelahiran Teluk Intan, Perak ini, nekad bersama isteri berhenti kerja dan beniaga air di tapak pasar malam semata-mata untuk melangsaikan hutang yang menimbun.

Perniagaan menjual teh ais diusahakan mendapat sambutan luar biasa dan kini, dia sudah mampu tersenyum lebar apabila perniagaan kecil-kecilan berkembang maju dan mempunyai ramai peniaga kecil bernaung di bawah jenama Teh Ais Pyorr. Bukan sahaja dia mengembangkan bisnes namun dalam masa sama mencipta laluan rezeki kepada orang lain.

Dan sesungguhnya ini lah juga kunci keberkatan dalam perniagaan para CEO dan pengasas Chocodap’s, Masak-masak Cekyana yang terkenal dengan oden viral, Faith Fleur jenama penjagaan rambut wanita dan Anggun Cotton Collection jenama pakaian wanita daripada kain kapas premium pada harga mampu milik yang akan bersama-sama berkongsi pengalaman dalam Webinar Eksklusif CEO Bisnes Viral anjuran Mingguan Wanita.

Kaya Lagi Berkat, Webinar Bongkar Rahsia Sukses Jutawan Melayu Millenial
Antara CEO dan pengasas bisnes viral yang akan berkongsi pengalaman menarik dan rahsia kejayaan mereka ialah ;

IKLAN
  • Encik Muhamad Amle Rusbadrol, pengasas Teh Ais Pyorr
  • Cekyana pengasas Masak-masak Cekyana
  • Encik Farhan Zainuddin, Ketua Eksekutif dan Pengasas Bersama Chocodap’s
  • Puan May Sarah, Pengasas Chocodap’s
  • Puan Noraini Hanipah dan puan Norafizah Hanipah, dua adik-beradik yang mengasaskan Anggun Cotton Collection
  • Puan Siti Mariam Abd. Samad, Pengasas Faith Fleur

Kaya Lagi Berkat, Webinar Bongkar Rahsia Sukses Jutawan Melayu Millenial
Setiap mereka mempunyai kisah suka duka tersendiri. Namun mereka berkongsi prinsip perjuangan yang sama iaitu istiqomah untuk terus maju. Webinar turut dimeriahkan dengan kehadiran pengacara bersama iaitu Coach Zul dan Master Noorul, pengasas bersama IQP Solution yang telah berjaya melatih lebih 25,000 usahawan online.

Kaya Lagi Berkat, Webinar Bongkar Rahsia Sukses Jutawan Melayu Millenial
Nak tahu apa rahsia-rahsia besar yang tidak pernah dikongsi di mana-mana, sertai webinar anjuran Mingguan Wanita Webinar Eksklusif CEO Bisnes Viral #sharingceosukses dengan mendaftar di https://toko.ideaktiv.com/product/webinar-eksklusif-ceo-bisnes-viral/

Kaya Lagi Berkat, Webinar Bongkar Rahsia Sukses Jutawan Melayu Millenial
Yuran penyertaan hanyalah RM25 bagi memberi peluang lebih ramai peserta mengenali mereka lebih dekat. Selain itu, peserta turut berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah tajaan para CEO yang menyertai webinar ini. Dengarkan secara eksklusif perjalanan dan pengalaman hidup dan perniagaan mereka.

IKLAN

Daftar segera ke webinar ini. Perkongsian yang sangat berharga dan tidak ternilai dan eksklusif. Untuk pertanyaan sila hubungi sekretariat : 0196328758

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI