Kahwin 7 wanita serentak dalam sehari, Habib Nsikonnene mahu anak ramai. Kalau di Malaysia, pasti perang besar dan mencatat rekod. Ini kerana belum pernah ada sekali pun pengantin lelaki menikahi tujuh wanita dan berpoligami dalam sehari tetapi ia mungkin satu budaya membanggakan bagi lelaki di Uganda.

Bukan seorang atau dua seperti yang pernah kita baca tetapi Habib Nsikonnene mencatat sejarah apabila menikahi tujuh wanita serentak dalam sehari.

Kahwin 7 Wanita Serentak Dalam Sehari

Memetik laporan Sinar Harian, seorang lelaki Uganda dianggap paling beruntung apabila mengahwini tujuh isteri secara serentak pada minggu ini dan bertekad untuk memiliki anak ramai.

Kisah perkahwinannya tular di platform media sosial di mana ramai netizen ‘kagum’ dengan ‘kehandalan’ lelaki itu memikat tujuh wanita untuk dijadikan isteri.

Habib Nsikonnene, 43, seorang pakar perubatan tradisional telah menghantar kereta untuk menjemput isteri-isterinya dari salon kecantikan sebelum upacara perkahwinan mereka berlangsung.

Perarakan mereka disertai lebih 40 kereta dan 30 motosikal ke majlis perkahwinan diadakan di kampung Namasengere, daerah Kamulli.

Nama tujuh pengantin didedahkan kepada umum. Mereka adalah Aisha, Fatuma, Sharifah, Rashida, Mariam, Saha dan Sinap.

Habib Nsikonnene Mahu Anak Ramai

Difahamkan, semua dinikahkan dalam tempoh satu hari dalam majlis yang berlangsung pada 10 September lalu.

IKLAN

“Saya kenal isteri-isteri ini secara berasingan dan memutuskan untuk mengahwini mereka sekaligus untuk menjadi keluarga besar,” katanya.

Bapa Habib mendedahkan bahawa poligami adalah sah di Uganda dan lelaki di sini mempunyai ramai isteri.

Katanya, datuknya mempunyai enam isteri manakala bapanya lima isteri dan dia sendiri mempunyai empat isteri.

“Anak saya mengatasi semua dalam satu masa,” jelasnya. – Agensi

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Berpoligami Kemudian Jandakan Isteri

18 Tahun Kahwin Pilihan Keluarga, Suami Beri Alasan Poligami Baru Jumpa ‘Cinta Sebenar’!

“Nak Poligami Kekuatan Bukan Letak Di Poket Semata Tapi Terletak Pada Iman Di Dada”

Ashraf Dedah Ramai Lelaki Minta Tip Poligami, Keharmonian Rumah Tangga Dua Pasangan

IKLAN

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Seronok dan teruja! Pengalaman krew Mingguan Wanita menyertai kelas Eco Printing di Chalet Perkampungan Orang Asli, Beswoh, Sg Siput, Perak.