Kanak-kanak ini dipercayai terjatuh dari atas dua bangunan tinjau ini.

Seorang kanak-kanak jatuh bangunan tinjau, kini kanak-kanak ini ditidurkan untuk elak kecederaan yang dialaminya lebih serius.

Sudah tentu kejadian yang menimpa kanak-kanak ini membuatkan mak ayah yang memiliki anak-anak turut tersentak.

Bayangkan setelah sekian lama anak berkurung di dalam rumah, dan sekarang setelah diberikan sedikit kebebasan untuk beriadah, perkara sebegini pula berlaku. Allahuakbar!

Jatuh Bangunan Tinjau

Kanak-kanak berusia 22 bulan yang mengalami pendarahan dalaman pada otak selepas terjatuh dari bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam kini ditidurkan.

Ibu saudaranya, Huda Mahmud, 42, memaklumkan, Zaid Harith ditidurkan sepenuhnya untuk mengelak bahagian sensitif itu mengalami kecederaan lebih serius.

Jatuh Bangunan Tinjau, Kanak-Kanak Ini Ditidurkan Elak Kecederaan Lebih Serius
Kanak-kanak tersebut mengalami pendarahan dalaman pada otak selepas terjatuh dari bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam.

Baca Juga Di Sini :

Kipas Jatuh Dari Siling, Nyaris Timpa Budak Lelaki Sedang Makan

Bapa Terdengar Bunyi Dentuman Kuat, Tak Sangka Anak Sendiri Yang Terjatuh

Rakam Selfie Sebelum Terjatuh, Lima Beranak Lemas Jeti Kayu Runtuh

Kanak-Kanak Ini Ditidurkan Elak Kecederaan Lebih Serius

“Zaid ditidurkan sepenuhnya untuk elak ‘second brain injury’. (Masa jatuh semalam ‘first brain injury’. ‘Second brain injury’ adalah apa-apa injury selepas jatuh, yang disebabkan oleh faktor lain.

“Kepala belah kiri bengkak sebab ada pendarahan bawah ‘scalp’, tengkorak sebelah kiri retak, namun pendarahan di otak sangat kecil, tak significant, mungkin tak perlu operation.

“Bahagian anggota badan, organ lain semua ok tak ada apa-apa, Alhamdulillah. Cuma doktor kata Zaid kurang stabil. Tekanan darah agak rendah,” kongsi Huda menerusi perbualan bersama ibu mangsa juga merupakan adik iparnya di laman Twitter miliknya pada Isnin.

IKLAN

Terjatuh Dari Aras Dua

Dalam kejadian pada pagi Ahad itu, mangsa dipercayai terjatuh dari aras dua bangunan tinjau di Taman Rekreasi Wetland Setia Alam ke bawah akibat lantai kayu patah.

Mengulas lanjut, Huda yang mewakili keluarga adiknya itu turut memohon semua mendoakan agar Zaid tidak perlu menjalani pembedahan dan dijauhkan daripada sebarang komplikasi, jangkitan atau apa-apa risiko dari ubat, darah atau sebarang prosedur dilakukan.

“Jazakumullahu khayran semua atas doa, bantuan dan sumbangan dalam pelbagai bentuk. Kami sangat-sangat menghargainya dan sangat perlukan doa dari semua,” katanya.

Jatuh Bangunan Tinjau, Kanak-Kanak Ini Ditidurkan Elak Kecederaan Lebih Serius
Malang tak berbau.

MBSA Zahirkan Rasa Simpati

Pada Ahad, pihak Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) turut menzahirkan rasa simpati terhadap insiden yang menimpa kanak-kanak terbabit.

MBSA dalam kenyataannya memaklumkan telah membuat semakan segera dan mendapati bangunan tinjau Taman Rekreasi Wetland Setia Alam adalah di bawah pengurusan pemaju Bandar Setia Alam.

“Pihak MBSA akan membantu memanjangkan isu ini kepada pihak pemaju untuk tindakan lanjut bagi mengelakkan insiden yang tidak diingini berlaku.

“Selain itu, pihak MBSA juga akan memaklumkan kepada pihak pemaju untuk membuat penyelenggaraan dan pemantauan secara berkala bagi taman-taman awam yang masih belum diserahkan kepada MBSA,” kata kenyataan itu.

IKLAN
Jatuh Bangunan Tinjau, Kanak-Kanak Ini Ditidurkan Elak Kecederaan Lebih Serius
Ditutup buat sementara waktu.

Mingguan Wanita : Harap anak kecil terus kuat dan pulih seperti sediakala serta keluarganya terus tabah berdepan dengan ujian ini.

Sumber : Sinar Harian

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.

• Apa rahsia mereka?
• Apa yang mereka lakukan?
• Apa ilmu-ilmu yang diamalkan?
• Siapa yang susah senang bersama mereka?
• Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

IKLAN

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/
atau scan QR Code pada poster

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES : https://t.me/bangkitwanitaMW

Jatuh Bangunan Tinjau, Kanak-Kanak Ini Ditidurkan Elak Kecederaan Lebih Serius

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT Wanita : https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI