Influencer Syamimia akui sosial media lubuk dosa, dah minta maaf pasal tak ulas isu Palestin. Sejak malam tadi, influencer Syamimia yang terkenal berkongsi kehidupan di rumah flat menerima kecaman dari orang ramai tentang pendiriannya yang enggan mengulas isu Palestin di media sosialnya.

Influencer Syamimia Terima Banyak Hinaan Gara-Gara Tak Ulas Isu Palestin

Isu ini bermula apabila menjawab komen seorang pengikut yang memintanya untuk menggunakan platform media sosialnya menyuarakan mengenai isu Palestin. Namun Syamimia menjawab, dia berhasrat memberi sumbangan seperti pempengaruh yang mempunyai nama besar tetapi buat masa ini dia hanya mampu berdoa.

Tambahnya, dia kini lebih fokus kepada keperluan keluarga dan mahu membuat kebaikan dengan secara menyeluruh, bukannya dengan mengikut isu tertentu.

“Tidak kongsi bukan bermaksud tidak ambil tahu, jahil, tidak sayang. Kita semua ada rahsia, Tuhan sahaja yang tahu. Sedangkan kita pun tak kenal diri kita siapa, Allah lebih kenal kita,” katanya.

Ekoran jawapannya ini, Syamimia telah dikecam hebat hingga vidoenya telah dinyah padam dari media sosialnya.

Pun begitu, tidak mahu terus lari dari masalah pempengaruh ini bertindak meminta maaf kepada pengikut-pengikutnya seramai 1.1 juta orang di Tik Toknya @Syamimia_

Influencer Syamimia Terima Banyak Hinaan Gara-Gara Tak Ulas Isu Palestin, “Sosial Media Lubuk Dosa…”

Mengakui sosial media lubuk dosa (berikutan kecaman diterimanya), Syamimia berkata, dirinya boleh menerima nasihat seperti mana dirinya mengajar anaknya, Malik menerima nasihat dan ilmu disampaikan.

IKLAN

“Namun jangan sampai memalukan dan menghina. Tak baik. Saya tak memalukan diri saya sebab saya tahu apa yang saya jawab. Saya tak memalukan sesiapa bahkan screenshot itu adalah jawapan saya pada komen, bukan minta serang atau simpati.

“Sekali lagi, video tersebut telah dipadam bukan kerana saya takut hilang followers, bukan kerana saya ego, bukan kerana saya ego tetapi terlampau banyak hinaan dan memalukan nama saya.

“Sosial Media Lubuk Dosa…”

“Saya juga minta maaf sekiranya saya tidak menepati  kriteria title pempengaruh  yang anda gelarkan kepada saya.

“Terlampau banyak kebencian yang dilemparkan pada saya dan saya harap kita semua dan dan saya sempat bermaafan. Saya tidak kacau sesiapa . Semoga kita berbaik sangka dengan Allah dan ciptaanNya, Aamiin.

Influencer Syamimia Terima Banyak Hinaan Gara-Gara Tak Ulas Isu Palestin, “Sosial Media Lubuk Dosa…”

IKLAN

Dalam pada itu, sebaik kenyataan ini dimuat naik, pelbagai komen timbul. Bahkan Syamimia dengan jelas beberapa kali menulis sosial media adalah lubuk dosa. Ada harinya kita di atas. Hari ini hari saya. Saya pun dah sedar di mana silapnya. Bahkan dirinya menulis akan terus bersuara isu Palestin selepas ini.

Hal yang sama, disuarakan di akaun instagramnya @syamimia_  menerangkan “tidak bercakap tentang isu Palestin tidak bermakna tidak menyokong atau tidak ambil peduli. ada banyak lagi cara lain memberikan sokongan. Sentiasalah bersangka baik kepada semua,” katanya di insta storynya.

Influencer Syamimia Terima Banyak Hinaan Gara-Gara Tak Ulas Isu Palestin, “Sosial Media Lubuk Dosa…”

Moga kita menulis yang baik-baik sahaja, sebarkan kasih sayang kepada semua orang. Sentiasalah berdoa untuk saudara-saudara di Palestin.

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Isu Derma Palestin, Pakar Muamalat Jelaskan Berdosa Guna 30% Jika Tiada Pemberitahuan Kepada Penderma

Masjid Muhammad Al-Amin Dibina Hasil Infak Rakyat Malaysia Musnah, 413 Korban Syahid Palestin

Israel Jadikan Masjid Palestin Kelab Malam, Semua Acara Dibenarkan Kecuali Solat!

Ibu Usung Jenazah Anak Dalam Senyuman, Bahagia Syahid Dalam Perjuangan Di Palestin

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.