Ibu muda pilih jalan sukar temui Tuhan,  tinggalkan nota akhir “aku kuat tapi aku sudah penat”.

Tiada siapa manusia terlepas dari ujian kehidupan. Besar atau kecilnya ujian itu ia adalah tanda keimanan seseorang.

Ibu Muda Pilih Jalan Sukar Temui Tuhan

Tindakan seorang ibu muda, dikenali sebagai Lilan, 21 tahun yang mengambil jalan sukar pulang menemui Allah tular di media sosial.

Ibu kepada seorang anak ini nekad menggantung dirinya menggunakan tali buaian anaknya sebelum hal ini disedari oleh suaminya yang mendengar bunyi tangisan anak kecil mereka dari dalam bilik. Sebaik pergi melihat, isterinya kelihatan sudah tergantung.

Namun di sebalik dirinya memilih jalan pulang sukar menemui Allah, apa yang membuatkan kisahnya menjadi viral di media sosial khsusnya negara Indonesia, ibu berasal dari desa Bulidje, daerah Kota Barat, Gorontalo yang diduga mengalami depresi kerana ditipu oleh pinjaman online.

Tinggalkan Nota Akhir “Aku Kuat Tapi Aku Sudah Penat”

Masa yang sama, beberapa jam sebelum mengakhiri nyawanya, dia dilihat sempat membuat video dalam keadaan menangis memberitahu dirinya kuat tapi sudah terlalu penat.

“Aku kuat tapi aku capek” tulisnya.

IKLAN

Dia yang bekerja di sebuah pasaraya dikatakan berusaha meminjam Rp15 juta atau lebih kurang RM4600 melalui pinjaman online. Namun sebelum pinjaman diberikan, pihak peminjam memintanya membayar deposit kira-kira Rp2.7 juta sebelum pinjaman boleh diberikan.

Lilan ternyata mengambil  tersilap percaturan kerana telah memberikan wang deposit itu sebelum peminjam online itu menghilangkan diri selepas menerima duitnya.

BACA KISAH MENARIK DI SINI :- Wanita Ini Lalui Pengalaman Seram, Sebaik Kaki Jejak ‘Hutan Bunuh Diri’ Di Jepun

‘Momo Challenge’ Galak Kanak-Kanak Bunuh Diri, Mak Ayah Sila Rajin Check Handphone Anak!

IKLAN

Pembunuhan Bersiri, Wanita Racun Kawan-Kawan Sendiri Apabila Diminta Hutang!

Namun selepas Lilan menyedari dirinya ditipu, dia berusaha meminjam dari kawan kerana wang Rp2.7 juta itu adalah milik pasaraya tempatnya bekerja namun kawannya mengatakan tak ada wang.

Mungkin inilah antara sebab selepas melihat tiada jalan lagi untuk dirinya mengembalikan wang ambilnya, ibu muda ini memilih jalan pulang sukar.

IKLAN

Ramai netizen melihat tindakanya ini berasa simpati kerana nilainya bukan terlalu banyak hingga dia perlu mengambil tindakan sebegitu. Dan tak hairanlah kisahnya menjadi tumpuan ramai yang bersimpati dengan nasib dilaluinya.

Apa yang membuat semakin ramai sebak, suaminya, Yudin Mahmud yang dalam keadaan terperanjat dengan ujian ini dilihat mencium anak tunggal mereka ketika ramai mengiringi jenazah isterinya untuk dikebumikan.

Biar nampak seperti salah di mata kita tindakan ini namun itu antara dirinya dan Allah taala. Berdoalah agar pengakhiran kita kelak husnul khotimah.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sisi lain Tok Ram mengikut isterinya, Datin Alyah. Siapa yang macam Tok Ram? Kalau sekali dah suka kat tempat tu, tempat tu je lah kita pergi setiap kali

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI