Sekarang ini, anak-anak kecil pun dah pandai tengok youtube, tiktok dan media sosial yang lain. Kadang-kadang, anak lebih arif daripada mak-mak. Semua channel dia tahu. Itulah yang ditengoknya dari pagi sampai malam.

Mak-mak pula sogokkan anak dengan tablet atau handphone nak bagi anak senyap. Tengoklah apa yang boleh menarik perhatian anak dan buat dia diam. Biasanya, mak-mak bagi anak tengok cerita karton yang buat mereka ralit.

Sedar tak sedar, ada juga kandungan youtube yang boleh merosakkan perkembangan anak. Timbullah aksi-aksi yang menjadi ikutan. Daripada nak bagi mereka diam, terus memberontak.

Kali ini, ibu muda kongsikan salah satu platform yang boleh membantu perkembangan anak-anak. Banyak episod dan pilihan untuk mak-mak.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Mak Ayah HARAMKAN Anak Tengok Karakter Kartun Ini Di YOUTUBE, Bahayakan Perkembangan Sosial-Emosi

Anak Berubah Sikap, Cuba Cederakan Adik Lepas Terpengaruh Kartun Huggy Wuggy Di You Tube

Youtube, Jangan Sampai Rosakkan Perkembangan Anak

Saya selalu share tentang platform patuh syariah yang anak-anak saya sendiri guna sebagai pengganti YouTube, platform terbuka yang berbahaya.

Namanya Durioo+.
Aspirasi Durioo adalah nak jadi The Disney and Netflix for Muslim Children!

Konten bersih dari soft porn, pergaulan bebas, violence content, dan elemen LG*TQ

Pengasasnya orang Muslim dari Malaysia.
Tuan Sinan Ismail, founder Omar Hana dan Didi and Friends.

Beliau pernah viral tahun lepas melalui sharing beliau tentang bagaimana beliau memulakan Omar Hana dan Didi and Friends.

Sekarang beliau sedang fokuskan Durioo+ yang merupakan streaming service yang akan boleh ditonton di telefon bimbit, tab, Smart TV, Android Box dan sebagainya.

Ditapis oleh konsultan syariah dan dr pakar perkembangan kanak-kanak.

IKLAN

Jadi, saya nak rekemen ibu ayah subscribe Durioo sebagai platform screen time yang lebih selamat dan ada islamic essence untuk anak-anak. Bertukarlah ke platform yang lebih selamat sekarang.

Biar anak-anak kita semua terjaga pandangan, jauh dari pornografi dan mantap fikrahnya serta fitrahnya bersama lalu membentuk masyarakat yang baik untuk hidup di dalamnya.

Guna Durioo, tak risau dah tentang konten yang tak baik.

Ibu Ini Kongsi Platform DURIOO Pengganti Youtube, Konten Bersih Untuk Perkembangan Anak

Buat masa sekarang antara peranti yang boleh isntall ialah:
Android tv
Apple tv
Smart tv ( ada built in google play )
Android box ( tv box )
Tablet
Telefon
Web browser ( pc & laptop )

Dan yang bestnya dengan 1 akaun durio+ kita boleh guna pada 3 peranti serentak. Boleh buka di tv, telefon dan tablet serentak.

Ibu Ini Kongsi Platform DURIOO Pengganti Youtube, Konten Bersih Untuk Perkembangan Anak

IKLAN

Mingguan Wanita : Nanti mak-mak boleh search yer platform ini, kenalkan pada anak-anak. Mesti seronok ni.

Sumber: Wan Nur Syakira

Ibu Ini Kongsi Platform DURIOO Pengganti Youtube, Konten Bersih Untuk Perkembangan Anak

Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

IKLAN

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag

Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag

Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif

#sewingworldgallery

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI