Sebagai seorang ibu, memang bertuah apabila mendapat orang yang ikhlas dalam membantu untuk menjaga dan sayang anak-anak kita. Sekaligus dapat memudahkan urusan seharian apabila kita keluar bekerja. Ikatan sebegini pasti dihargai sebaiknya bukan sekadar dianggap pekerja, namun bagaikan sebuah keluarga.

Hadiahkan ‘Babysitter’ Gelang Emas

Sebagai tanda menghargai keikhlasan dan terima kasih, pelakon Datin Niena Baharun menghadiahkan seutas gelang tangan emas kepada penjaga anak-anaknya, walaupun hanya bekerja selama beberapa bulan.

Pelakon yang dikenali dalam drama Sayangku Kapten Mukhriz ini juga turut bersyukur dipertemukan dengan Asra Syafikah yang sudi membantu dan menawarkan diri menjaga dua orang anaknya biarpun usianya masih muda.

“Awal tahun haritu saya struggle cari helper untuk jaga anak-anak saya lepas maid yang lama balik. Dengan nak tunggu maid baru tak boleh masuk sebab musim Covid.

“Tapi satu hari tu, Allah temukan saya dengan insan bernama Asra Syafikah secara tidak sengaja. Dengan izin Allah, dia yang offer diri untuk bekerja sebagai babysitter anak saya.

“Sebelum dia masuk kerja, banyak kali saya tanya dia. Betul ke nak jadi babysitter? Sebab bukan senang nak jaga kids di usia yang muda, tambah kids masa tu tengah aktif,” katanya.

Hargai Keikhlasan Jaga Anak-Anak, Pelakon Niena Baharun Hadiahkan ‘Babysitter’ Gelang Emas!

Hargai Keikhlasan Asra

Menerusi video yang dikongsikan di TikTok pelakon ini, ‘babysitter’ bernama Asra Syafikah berpelukan dengan Niena sambil menangis menarik perhatian netizen yang turut sebak melihat mereka.Kelihatan sangat mesra meskipun hubungan antara majikan dan pekerja.

IKLAN

Menurut Niena lagi, dia nampak keikhlasan Asra yang sukakan kanak-kanak disebabkan sudah biasa menjaga lapan orang adik-beradiknya.

“Jawapan dia memang suka kids, dan dari sekolah dia dah biasa jaga adik-adik sebab adik-beradik dia ada 8 orang. Bila saya dengar ada 8 orang adik-beradik, masa tu saya nampak keikhlasan dihati seorang anak dan kakak.

“Dia cakap, dia nak kerja, nak tolong ringankan beban mak dan ayah serta adik-beradik dia. Walaupun awak bekerja dengan saya hanya beberapa bulan tapi saya terima kasih dan hargai cara awak jaga, sayang anak-anak saya.

“Hadiah ni pun, tak boleh ganti dengan masa yang awak korbankan untuk menjaga kedua anak saya. Dia bukan sahaja babysitter untuk anak-anak saya tapi saya anggap dia macam keluarga saya.

“Kisah suka duka kami sentiasa kongsi bersama. Walaupun kenal berapa bulan. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan dan saya pasti perpisahan ini bukanlah satu pengakhiran,

Thank you Kakak Asra. Jumpa lagi tau. We will miss you,” katanya lagi.

IKLAN

Hargai Keikhlasan Jaga Anak-Anak, Pelakon Niena Baharun Hadiahkan ‘Babysitter’ Gelang Emas!

Ramai yang turut terharu dengan perkongsian Nina ini.

Hargai Keikhlasan Jaga Anak-Anak, Pelakon Niena Baharun Hadiahkan ‘Babysitter’ Gelang Emas!

Hargai Keikhlasan Jaga Anak-Anak, Pelakon Niena Baharun Hadiahkan ‘Babysitter’ Gelang Emas!

IKLAN
@nienabaharun.nb Perpisahan itu ada, agar kita bisa menghargai sebuah pertemuan. 🤍 #simpansinibuatkenangan #fyp #fypシ #foryoupage #tiktokmalaysia #tiktokindonesia ♬ Kenangan Terindah (Piano Version) – Gaius Yeong

Mesti Baca:Bunga Tangan EMAS 916 Bernilai RM500k Ganti ‘Handbag’, Gaya Mewah Terbaru DS Vida!
Baca Lagi Di Sini:Hadiah Gelang Emas Dalam Shellout, Kejutan Suami Pada Hari Lahir Isteri
Artikel Menarik:Suami Tak Seperti BAYANGAN, Walau Tanpa Gelang Emas Itulah Jodoh Terbaik Aturan Tuhan

Mingguan Wanita: Alhamdulillah, terbaik Niena Baharun menghargai penjaga anak-anaknya dengan memberikan gelang emas, walaupun hanya beberapa bulan berkerja.

Sumber: Niena Baharun

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.