cara berkesan sihat tanpa senaman

Ramai yang nak sihat, tapi bila sebut bab senaman, mak-mak akan sebut tak ada masa. Sebab bekerja dari jam 9 sampai 5. Balik dah terkejar-kejar uruskan rumah tangga. Itu pun senaman juga. Tapi kalau nak dapatkan proper senaman memang payah.

Sebab itu, cuba praktikkan 5 cara nak dapatkan kesihatan yang baik tanpa perlu pergi bersenam pun.

Cara Berkesan Sihat Tanpa Senaman

cara berkesan sihat tanpa senaman

1. Urus Emosi Dengan Baik

Perkara pertama kena setkan dalam minda perkara-perkara yang positif. Misalnya sentiasa berbaik sangka dengan apa juga yang berlaku dalam kehidupan harian. Walaupun macam-macam dugaan nak ditempuh, fikirlah yang ujian itu mematangkan. Sebab bila terlalu banyak berfikir atau stress kita akan mudah letih dan lesu.

IKLAN

2. Minum Air Kosong.. Minum Air Kosong

Serius! Bercinta kalau nak bagi complete 8 gelas air kosong sehari. Tak mudah. Tapi besar manfaatnya kalau dapat habiskan ikut sukatan tu. Tubuh kita perlukan air untuk proses sistem perkumuhan dalam tubuh kita. Cara nak bagi cukupkan sukatan; 2 gelas pagi sebelum sarapan. seterusnya 2 gelas sebelum makan tengahari. Akhir sekali, 2 gelas antara jam 6 ke jam 8. Dan 2 gelas sebelum masuk tidur.

3. Tidur Berkualiti

Setiap hari kita tidur, tapi sejauh mana kualiti tidur kita. Nak dapatkan tidur berkualiti kena bermula dari jam 10 ke 1 pagi. Kemudian, bangunlah untuk bertahajud di sepertiga malam. Ia akan membantu anda mendapatkan kembali cas-cas tenaga untuk membolehkan cergas bekerja di siang hari.

IKLAN

4. Buang Sifat Malas

Banyak cara sebenarnya nak buang rasa malas. Salah satunya kena sentiasa ingatkan diri ‘hidup aku ini untuk apa?’ Sebab bila anda rajin, banyak perkara boleh bantu capai kesihatan tubuh dengan baik. Rajin baca buku motivasi, rajin minum air kosong demi sihat, rajinkan diri memasak makanan sihat. Semua ini saling berkaitan dengan sifat ‘RAJIN’.

cara berkesan sihat tanpa senaman

IKLAN

5. Ambil Suplemen Sebagai Alternatif

Bila dah cuba semua cara di atas, anda perlukan satu suplemen untuk menambah lagi tenaga dalam tubuh. nda boleh mengamalkan suplemen yang menawarkan Beta Glukan sebagai bahan utama. yLifeXtra merupakan satu pilihan yang baik untuk anda. Ianya sudah berada di pasaran semenjak tahun 2005 yang mana ribuan testimoni telah direkodkan.

Selain sijil KKM dan JAKIM, yLifeXtra juga menerima 9 anugerah di dalam dan luar negara. Terbaru, ESQR Quality Achievement Award 2017 yang telah berlangsung di London pada Jun 2017 lalu.

yLifeXtra ini suplemen terbaik, nak mudahkan anda dapatkan suplemen ini hubungi: Facebook: Sayen Global HQ (Pegawai Jualan 018 2434 204)