Tanpa bantuan sesiapa dan hanya berpaut pada dinding, seorang wanita tular lahirkan bayi sambil berdiri di depan mesin atm.

Menerusi video yang tular, wanita ini seolah-olah tiba-tiba melahirkan anak dengan begitu mudah.

Seorang Wanita Tular Lahirkan Bayi Sambil Berdiri

Malah, beberapa orang awam yang sedang berada di lokasi sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di Jogjakarta gempar apabila seorang wanita secara tiba-tiba melahirkan anak dalam keadaan berdiri, lapor laman berita Suara.com hari ini.

Hanya Berpaut Pada Dinding, Seorang Wanita Tular Lahirkan Bayi Sambil Berdiri
Kredit Foto : AGENSI

Baca Juga Di Sini:

Tidak Mampu Menyewa, Tujuh Beranak Terpaksa Berhimpit Tidur  Dalam Kereta

Senangnya Bersalin, Seorang Wanita Selamat Lahirkan Anak Ketika Sedang Tidur

‘Inilah Anak Lelaki Pertama..’ Yatt Hamzah Selamat Bersalin Anak Keenam

Hanya Berpaut Pada Dinding

Dalam satu video yang tular di media sosial, wanita tersebut sedang berdiri dalam keadaan tergamam sambil berpaut pada sebuah dinding.

IKLAN

Seorang lelaki yang identitinya tidak dapat dipastikan dilihat memegang bayi tersebut di belakang wanita itu dengan keadaan tali pusatnya yang masih belum dipotong.

Lebih menyedihkan adalah tiada seorang pun individu lain terutamanya golongan wanita tampil untuk membantu wanita itu.

Tiada Siapa Yang Membantu

“Allahuakbar, itu bukan Covid! Mari cik, tolong cik. Tiada apa-apa kerana itu bukan Covid,” kata perakam video tersebut.

Tiada sebarang maklumat lanjut mengenai keadaan wanita itu dan bayinya.
Video tersebut dimuat naik di Instagram dan menerima hampir 20,000 tontonan dengan ramai yang meluahkan rasa marah kerana tiada yang menghulurkan bantuan kepada wanita tersebut.

IKLAN

“Panggillah bidan atau doktor! Jangan dilihat sahaja,” kata seorang netizen.
“Bukannya mahu membantu, sebaliknya hanya merakam,” tulis seorang lagi pengguna. – AGENSI

Mingguan Wanita : Sepatutnya buila berlaku kes sebegini, perkara utama adalah memberi bantuan yang patut dahulu sebelum merakam video atau sebagainya.

Sumber : Kosmo Online

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

IKLAN

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Hanya Berpaut Pada Dinding, Seorang Wanita Tular Lahirkan Bayi Sambil Berdiri

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Hanya Berpaut Pada Dinding, Seorang Wanita Tular Lahirkan Bayi Sambil Berdiri

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka pada 24 Julai 2021. Peserta diberi tunjuk ajar menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI