Sumber/Sumber Foto: Instagram Instagram say_shazril

Tahniah diucapkan buat Dr Shazril Shaharuddin atau lebih dikenali dengan panggilan Dr Say Shazril apabila isterinya telah disahkan hamil tiga bulan.

Perkongsian tersebut dinyatakan sendiri oleh Dr Say, malah dia dan isteri berasa sangat bersyukur bakal menyambut orang baru tidak lagi lagi dalam keluarga mereka.

Isteri Hamil, 3 Bulan Dr Say Kunci Mulut Sebelum Kongsi di Sosial Media

Dek kerana pernah mempunyai pengalaman dan mengalami kesedihan kerana isterinya keguguran, Dr Say mengambil keputusan mendiamkan diri sehinggalah usia kandungan isterinya tiga bulan. Akhirnya pengacara rancangan ‘Tanya Doktor’ ini membuat pengumuman kepada pengikutnya di laman sosial.

“Alhamdullilah, Adik Ace In The Making

“Masa sebulan bini missed period dan ositive urine pregnany test, hati saya menjerit nak kongsi berita baik ni kat satu dunia. Tapi pengalaman dan kesedihan keguguran lepas mengajar saya untuk bersabar (plus bini sekeras-kerasnya larang saya share kat socmed). Lepas tiga bulan menahan, untuk julung kalinya kami pergi scan dengan pakar sakit puan kami (sebelum tu kami scan sendiri-sendiri saja). Kelihatan sihat dan lincah pergerakan kandungan bini. Terukir senyuman luas pada muka saya dan bini.

IKLAN

“Tiga bulan lepas keguguran kami berjaya menimang cahaya mata baru ni. Betul lah macam apa yang kalian katakan “sekali gugur, senang nak lekat”. Yang ni memang kami tak rancang tapi penangan PKP, makan + tidur + bersama, ulang hari2 Alhamdullilah lekat. Keluar dari klinik tadi tak sempat saya nak mintak izin bini, terus dia cakap “you nak beritahu satu dunia lah tu kan?”. Saya tersenyum malu, tapi mahu.

Tak Kisah Apa Jua Jantina

“Maka Alhamdullilah peeps! ADIK ACE IS CURRENTLY IN THE MAKING! tiga bulan yang genting telah berlalu. Masih tinggal 7 bulan. Doakan kandungan kami ni sihat sejahtera please.

“Ampun saya lama menyepi sebab kali ni alahan bini kuat sikit berbanding pregnancy sebelum ni so kena jaga well being dia sikit. Sy tahu ampa mesti curious jantina nya. Tak kisah apa jua jantina yang penting kali ni #TeamDaddy #SayJr!

IKLAN

“Tajam mata ampa tengok kat post bini dan story saya ampa boleh nampak baby bump bini ye. Jenuh saya cover cakap tu buncit penangan Musang King,” tulis Dr Say.

Baca Di Sini Juga:

Dr Say Cerita Pengalaman “Koyak” & “Meroyan” Selepas Bersalin | Dr Say React!

IKLAN

“Autisme Dari Dulu Dah Ada” – Dr Say| Dr Say React!

Betul ke Penat & Stress Punca Keguguran | Dr Say React!

Ucapan Tahniah Dari Pengikut Laman Instagram 

Sumber/Sumber Foto: Instagram Instagram say_shazril
Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita