Benarlah apa juga kejayaan yang kita miliki dan antara tip untuk dimurahkan rezeki, berbaktilah pada kedua mak ayah selagi mana berkesempatan. Tak semestinya nak menghargai mereka bila tunggu ‘kaya’, boleh sahaja menghargai dan berbakti mengikut kemampuan yang ada.

Tak mampu dari segi harta benda, usahakan bantuan kudrat yang ada, mahupun ambil berat pada mereka. Ini kerana doa keramat daripada mak ayah, lebih-lebih seorang ibu ada keberkatannya dalam kehidupan kita.

Usaha Dulu Buat Mak Senyum & Redha, Baru Allah Kurniakan Rezeki Melimpah

Baru-baru ini, usahawan terkenal dan berjaya Dato Sri Aliff Syukri Kamarzaman,33 ada berkongsi catatan ringkas, ucapan Hari Lahir buat ibu tersayang, Bonda Rozita Ibrahim yang disambut pada 22 Disember lepas.

Menariknya Aliff Syukri bukan sahaja memberikan hadiah mewah berupa kereta baru idaman, malah cukup menghargai ibunya malah sanggup berkorban nyawa demi ibu tersayang. Makan tidak hairanlah disamping usaha gigih, rezeki usahawan ini cukup melimpah ruah apabila sangat menghargai ibunya.

“Hadiahkan MAK Kereta Baru, Apa Saya Ada Hari Ini Kerana DOA Seorang Ibu”

IKLAN

Berikut perkongsian tersebut;

Mak jangan menangis..Alhamdulillah syurga saya masih sihat sehingga saat ini. Tengok mak sihat, gembira dan bahgia adalah perkara paling penting dalam hidup kri. Insan yang saya agungkan @bondarozitaibrahim.

Bagi saya Harijadi mak adalah hari-hari. Sempena hari lahir mak 22/12 hari tu saya buat suprise hadiahkan kereta baru yang lebih luas untuk dia gunakan. Bukan apa,kadang-kadang tengok dia kalau nak ke mana-mana penuh barang dalam kereta.

“Hadiahkan MAK Kereta Baru, Apa Saya Ada Hari Ini Kerana DOA Seorang Ibu”

IKLAN

Bagi saya apa yang saya ada hari ini adalah kerana doa seorang ibu yang tak pernah putus untuk saya, apa pun yang boleh membahagiakan dia saya sanggup walau apa sahaja.

Pengorbanan,kesabaran mak dalam membesarkan saya tak ada nilai yang boleh ganti,mak faham karenah gila-gila saya yang sabar dengan saya walau saya sekolah tak pandai, tak jemu didik saya.

Sempena hari lahir ni saya nak mak tahu, nyawa pun saya sanggup korbankan demi wanita/ Ibu yang bernama Rozita Ibrahim. Special thanks untuk daddy, odah dan cahaya yang banyak membantu suprise kali ni.

Saya harap kalau anda mempunyai ibu atau mak lagi hargailah mereka sementara mereka masih ada..semampunya anda.

“Hadiahkan MAK Kereta Baru, Apa Saya Ada Hari Ini Kerana DOA Seorang Ibu”

IKLAN

Baca Lagi Di Sini:
Dapat Saja GAJI Bahagiakan Ibu & Isteri, Selagi Mereka Ada TAK Rugi Gembirakan

Pesan Anzalna,”Tak Perlu Tunggu Kaya Untuk Membahagiakan Kedua Ibu Bapa Kita..”

MW: Tahniah buat Dato Sri Aliff Syukri, semoga bertambah dimurahkan rezeki kerana membahagiakan ibu tercinta. Pengorbanan orang tua pastinya takkan dapat terbalas namun kita sebagai anak berusahalah untuk berbakti dan menggembirakan hati mereka dengan dengan apa juga cara selagi mereka masih bernyawa. Percayalah, apa juga kejayaan yang kita miliki hari ini, adalah dari keberkatan doa daripada seorang ibu.

Sumber: Aliffsyukriterlajaklaris

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI