Guru mohon maaf geledah beg murid demi konten Tik Tok, padam semua video di media sosial. Pasti ramai yang pernah melihat seorang guru sekolah swasta yang agak disukai anak muridnya  atas nama @notqiwiie.

Memberi pelajarnya “peluang” bercakap dan menyuarakan pendapat berdasarkan topik dibawanya, dapat dilihat pelajar-pelajarnya amat keletah berbahasa Inggeris dengan gelagat yang adakalanya mencuit hati.

Guru Mohon Maaf Geledah Beg Murid Demi Konten Tik Tok

Mempunyai jumlah pengikut sebanyak1.5 juta orang dan 31.0 juta yang menyukai setiap video dihasilkannya di Tik Tok membuatkan sebahagian orang ramai seronok melihatnya.

Namun tindakannya “menyelongkar” beg pelajar ketika waktu rehat sebelum dilihat memakan gula-gula vitamin mengundang padah apabila perbuatannya dilihat salah dan ada pengguan twitter yang membuat laporan kepada Menteri Pendidikan, Fadlina Sidek berkaitan attitude guru ini.

Bahkan ada yang menyoal, adakah guru-guru sekolah hari ini dibenarkan merakam wajah pelajar kerana ia jelas melanggar hak asasi kebebasan selain boleh mengundang pelbagai masalah kerana tiada kebenaran ibu bapa dalam hal ini.

Guru Mohon Maaf Geledah Beg Murid Demi Konten Tik Tok, Padam Semua Video  Di Media Sosial

Padam Semua Video Di Media Sosial

Ternyata, selepas isu ini dipersoalkan di media sosial, guru sekolah swasta ini telah bertindak memadam kesemua video dihasilkannya biarpun jumlah tontonan sesetengah videonya sebanyak 13 juta orang. Bahkan dirinya turut meminta maaf dan menyesal dengan konten video tersebut.

IKLAN

Malah memaklumkan, video berkenaan ditaja oleh syarikat pengeluar vitamin tersebut dan ia dilakukan pada waktu rehat.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- “Hentikan Body Shaming & Jangan Buli Pelajar”, Ibu Kongsi Anak Menangis Diejek Guru Kerana Bentuk Fizikal

Sekolah Berasrama Bukan Untuk Semua Pelajar & Penentu Kejayaan Akademik, Mak Ayah Jangan Paksa!

Guru Mohon Maaf Geledah Beg Murid Demi Konten Tik Tok, Padam Semua Video  Di Media Sosial

IKLAN

Isu ini mendapat perhatian dari Menteri Pendidikan, Fadlina Sidek mengenai hal ini.

Nenerusi laporan dari Astro Awani, Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek  memaklumkan yang pihaknya akan mempertimbangkan langkah intervensi atau tindakan yang sewajarnya jika menerima aduan.

“Kita memantau dari masa ke semasa. Sebarang aduan kita minta kemukakan kepada KPM apatah lagi jika ia menjejaskan integriti dan etika kerja seorang guru yang barangkali boleh memberi impak negatif kepada keseluruhan ekosistem pendidikan,” ujarnya.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

IKLAN

Sisi lain Tok Ram mengikut isterinya, Datin Alyah. Siapa yang macam Tok Ram? Kalau sekali dah suka kat tempat tu, tempat tu je lah kita pergi setiap kali

 

 

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI