Sumber/Sumber Foto: Instagram Farah Lee

Ibu tunggal yang juga Instafamous Farah Lee akui bukannya satu perkara mudah untuk membesarkan anak secara sendirian.

Untuk rekod Farah dan Ally berpisah pada 17 Ogos 2016 dan mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Maream Esabel yang kini berusia tujuh tahun.

Farah Lee “Busy Untuk Maream, Buat-Buat Tak Busy Pun Untuk Maream”

Seperti mana luahan di entri akaun Instagramnya baru-baru ini, Farah Lee akui sangat mencabar bergelar ibu tunggal.

“Busy untuk Maream, buat-buat tak busy pun untuk Maream.

“This was us few days back. My schedule before puasa ni sangat packed. Bila penat, kadang termarah Maream, or tak fully pay attention to her.

“After recording #MakMudaOasis, teringat yang meetup esoknya cancelled, terus contact PA untuk bookkan a nice hotel with bathtub and pool for us – since Maream loves water. Informed school yang Maream will be absent for two days. Then here we are, just two of us (always two of us sokmo pun actually)

Anak Perlukan Perhatian

 

IKLAN

“Kanak-kanak yang membesar dengan ibu atau bapa tunggal biasanya sering mempunyai perasaan yang bercampur baur dengan esmosinya yang terganggu. Jadi membesarkan mereka akan sedikit sukar, terutama apabila kamu bersendirian. Dan anak ini amat memerlukan perhatian dari kita.

“Usually in my safe space, bila cakap pasal struggle single-parenting, I akan nangis, sebab penat. Penat emosi. Penat bila effort to emotionally and mentally support Maream tu goes one way sahaja.

“So I have to keep reminding myself to not to put anyone in the equation. Sebab bila ada expectation – kepada manusia – kita akan kecewa. Jadi Allah adalah sebaik-baik tempat bersandar,” kongsi Farah Lee.

Nasihat & Sokongan Dari Pengikut Instagram

Sumber/Sumber Foto: Instagram Farah Lee

IKLAN

Baca Disini Juga:

Banyak Kali Farah Lee Dikecam, “Umur Maream Patut Dah Diajar Pakai Tudung”

Mulianya Hati Farah Lee, Misi Sumbangan Telekung & Sejadah Kepada Mangsa Banjir Luar Jangkaan

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Cookies Viral Legend 

Jual cookies Paling Masyuk! Orang Malaysia meang suka makan. Cookies atau biskut tidak lagi laris hanya menjelang hari raya. Permintaan cookies memang tinggi dan belajar membuat cookies popular atau sedang trending ketika ini merupakan langkah bijak. Kursus diadakan pada dua pilihan tarikh iaitu 10 Julai dan 24 Julai 2021.

Klik ini untuk mendaftar:  https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-legend-jual-cookies-paling-masyuk/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial