Dugaan di tempat kerja teruk macam mana pun, suami jangan pulang bawa muka masam, kelat. Menjadi suami atau bakal suami yang baik memerlukan usaha, komitmen, dan keikhlasan.

Dugaan Di Tempat Kerja Teruk Macam Mana Pun

Perkahwinan adalah satu ikatan yang suci dan memerlukan komitmen yang tinggi daripada kedua-dua pasangan. Dengan berkomunikasi dengan baik, menghargai dan menghormati isteri, meluangkan masa berkualiti, bertanggungjawab, mengatasi konflik dengan bijak, dan memberi kasih sayang serta sokongan emosional, anda boleh membina perkahwinan yang bahagia dan harmoni.

Ingatlah bahawa perkahwinan adalah satu perjalanan yang memerlukan kerjasama dan persefahaman daripada kedua-dua pihak. Semoga nasihat ini dapat membantu anda dalam menjalani kehidupan berkeluarga yang lebih bermakna.

Dugaan Di Tempat Kerja Teruk Macam Mana Pun, Suami Jangan Pulang Bawa Muka Masam, Kelat

 

Berikut perkongsian penuh makna buat para lelaki daripada Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan

Suami Jangan Pulang Bawa Muka Masam, Kelat

NASIHAT BUAT PARA SUAMI DAN BAKAL SUAMI

1. Teruk mana pun dugaan di tempat kerja, kau tak usahlah pulang bawa muka masam dan kelat. Isteri dan anak-anak di rumah tak sabar nak tunggu kepulangan kau. Kalau asyik muka bengis, lama kelamaan mereka tawar hati. Elok bawa pulang buah tangan.

IKLAN

2. Isteri adalah hati dalam sesebuah keluarga. Jika isteri tak gembira, maka seisi rumah akan turut tak gembira. Anak-anak akan kuat meragam, makan minum tak terjaga, rumah tak terurus, walaupun rumah itu ada pembantu rumah. Jadi, jaga hati isteri baik-baik.

 

3. Kalau isteri marah, cepat-cepatlah pujuk. Tak usah biarkan isteri keluar rumah dengan hati sedih dan terluka. Di luar sana ramai lelaki baik yang inginkan wanita yang baik-baik, seperti isteri kau. Jadilah lelaki yang terbaik buat isteri kau yang baik itu.

Dugaan Di Tempat Kerja Teruk Macam Mana Pun, Suami Jangan Pulang Bawa Muka Masam, Kelat

IKLAN

4. Isteri akan cepat syak wasangka jika kau selalu menyembunyikan status perkahwinan. Oleh itu, kalau pergi mana-mana majlis, elok bawa sekali isteri. Kenalkan dia pada kawan-kawan kau. Tapi kalau dia tak mahu ikut, tak usahlah dipaksa. Pujuk elok-elok.

5. Kalau jumpa orang tulis pasal nasihat untuk isteri. Kau jangan pergi tag isteri pada pos tu. Jangan share dekat wall dia. Share kat wall kau sudahlah. Jangan risau, isteri kau baca juga nanti. Kalau kau tag dia, takut dia terkilan.

OK, lima sahaja cukuplah. Orang lelaki ni tak suka membebel dan dibebel.

Sumber: Dr Kamarul Ariffin Nor Sadan

IKLAN

Baca artikel lain juga: Suami Kena Jadi Sombong Kalau Nak Rumah Tangga Bahagia

Suami Pegang Beg Tangan Isteri: Takut Isteri Atau Tanda Cinta, Ini Tip Buat Suami Yang Selalu Disindir

Suami Curang, Alasan Sebab Isteri Gemuk Dan Tak Pandai Jaga Badan

 

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE

“Memang aku dah gila mak..hitam dah mak hidup aku..” – Kamariah Md Yatim

Ditinggalkan suami tanpa sesen kerana tidak cantik. Ibu anak 8 ini hampir mer4cun anak-anaknya sendiri kerana ketiadaan duit untuk membeli makanan.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI