rak kasut

Kalau ada anak lelaki yang minat kumpul koleksi kereta hot wheels, eloklah buat rak kereta macam yang Puan MeerSha Sapian buat di rumahnya.

Benda ini biasanya bukan anak je suka kumpul, bapa kepada anak-anak pun boleh tahan. Dan mungkin lagi dahsyat, sanggup habus beribu beli koleksi kereta hot wheels. Lagi pun mainan ini ada nilai.

Jadi nak selamatkan kereta hot wheels ini daripada cepat rosak, anda boleh sediakan rak kereta dengan DIY sendiri je.

Tempat Kereta Hot Wheels Guna Rak Kasut

Yang ini versi tak lekat kat dinding lagi.

Ini saya sertakan cara-cara nak buat.

Bahan-bahan simple je.

– Rak kasut kayu, saya beli yang 4 tier (RM35 beli kat tesco. Diy pun ada tapi 2 tier ke 3 tier je rasanya)
– Cable tie

Cara-cara:

1. Double kan rak tu, susun bagi sama rata. Tapi rak ni tak sama rata pula potongan dia.

2. Pastu ikat guna cable tie, kalau nak skru pun boleh je.

3. Susun sampai abis rak yang ada, ikut la nak susun memanjang ke tepi atau memanjang ke bawah. Saya buat memanjang ke bawah tapi mesti double kan tau. Kalau tak, nanti tak muat nak letak kereta.

4. Ketatkan ikatan tu pastu potong cable yang lebih-lebih.

5. Dah siap, drill letak kat dinding. Susun la kereta yang ada.

Haaa… kelebihan buat rak kereta macam ni, hot wheels kesayangan anda tak akan cepat rosak dan kaum isteri tengok pun tak sakit mata.

Selamat mencuba!