Tinggal di rumah bertingkat yang memiliki tangga besi terbuka sebegini, memang agak gayat bila nak melangkah anak tangga. Malah kena lebih berhati-hati bila memakai kain, mahupun ada anak kecil. Bukan apa, takut tersadung dan terjatuh di celahan anak tangga tersebut. Jika di rumah ada tangga besi jenis terbuka, boleh cuba idea yang dikongsikan ini dengan menutupnya menggunakan OSB board.Bukan sahaja cantik malah lebih selamat serta yakin untuk melangkah anak tangganya.

Cantik kemasan tangga besi yang dihasilkan oleh Mohd Khairul Nizam ini.

“Saja nak share hasil awal PKP. Bermodalkan RM150++ baru nampak senonoh sikit tangga umah ni.Guna OSB board je. Syelek agar nampak berkilat.”

“Lebih pada keselamatan anak ni haaa ulang alik main dekat tangga je kejenye”

“Tangga ni full besi, anak tangga kayu. Varnis OSB Board 2-3 lapis Insya Allah tahan lama.”

SEBELUM

“OSB board tak mahal berbanding nak dibandingkan dengan plywood mahal skit

“Beli plywood siap potong, bagi ukuran je di kedai hardware.Dalam shopee pun ada jual.

IKLAN
SELEPAS

“Skru dari dalam sebab tiada skru dari sebelah luar pada kayu yang kuning tu”

IKLAN

“Masa akan datang jika ada modal lebih sikit, rancang nak tambah tepi ni. Nampak lagi solid.

Baca Lagi Di Sini:

IKLAN

Beranikan Diri Buat KABINET DAPUR Sendiri, Jimat Banyak Kos RM2,000 Siap Semua!

DIY Rak Tupperware Isteri,Kombinasi Besi & Kayu Buat Untuk Rumah Sendiri!

MW: Semoga perkongsian idea kemasan tangga ini memberi manfaat. Jika di rumah ada tangga besi jenis terbuka sebegini, bolehlah tutup dengan OSB board. Modalnya pun tak mahal, nampak lebih kemas, cantik dan lebih selamat bila buat begini.

Sumber: Mohd Khairul Nizam