Sumber Foto: Instagram Ashira 

Demi kelangsungan hidup Ashira tak kisah kerja pelayan & cuci pinggan di restoran. Dek kerana pandemik Covid-19 sememangnya ramai yang terjejas dari segi pendapatan begitu juga dengan penyanyi Ashira Aziz.

Dia yang sudah mendirikan rumah tangga dengan Bad Indigo demi meneruskan kelangsungan hidup, idak kisah melakukan kerja sambilan sebagai pelayan dan pencuci pinggan di sebuah restoran.

Seperti yang diketahui, Bad jatuh sakit disebabkan diabetes. Pemilik nama sebenar Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 36, turut menyatakan dia tidak kisah dan memilih untuk bekerja di restoran milik rakannya sebagai pelayan dan tukang cuci pinggan kerana perlu mencari rezeki ekoran tiada tawaran membuat persembahan pentas.

Demi Kelangsungan Hidup Ashira Tak Kisah Kerja Pelayan & Cuci Pinggan Di Restoran

Demi Kelangsungan Hidup Ashira Tak Kisah

Ashira seperti mana dipetik menerusi Kosmo! Online juga menerangkan setiap Jumaat dan Sabtu dia akan bekerja secara sambilan di restoran milik rakannya yang terletak di Puchong.

“Setiap hujung minggu iaitu pada Jumaat dan Sabtu saya akan bekerja secara sambilan di restoran Crabster, Amigo Club House milik rakan di Puchong, Selangor sebagai pelayan dan juga tukang cuci pinggan.

“Saya tak rasa malu pun sebab saya bukannya meminta-minta. Alhamdulillah kerja sambilan yang saya buat sekarang tidaklah seberat mana.

“Saya sangat bersyukur. Daripada segi pendapatan tidaklah mewah. Tapi yang penting saya masih ada rezeki,” luah Ashira yang akui bekerja di restoran dapat membantu menambah pendapatannya.

Demi Kelangsungan Hidup Ashira Tak Kisah Kerja Pelayan & Cuci Pinggan Di Restoran

IKLAN

Bantu Apa Yang Patut Termasuk Cuci Pinggan

Ashira juga menerangkan rakannya itu tidak menyuruh pun dia untuk bekerja di restoran berkenaan namun dia  tetap berkeras untuk bekerja pada setiap hujung minggu.

“Saya pergi juga sebab setiap hujung minggu, pelanggan sangat ramai. Saya bantulah apa yang patut termasuk mencuci pinggan.

“Rakan yang juga merangkap bos tidak boleh cakap apa sebab dia pun tidak cukup pekerja sebenarnya. Lagi-lagi kalau ada majlis di situ. Saya sendiri minta untuk dihubungi saya kalau memerlukan pekerja,” katanya yang berasa seronok pertama kali melakukan pekerjaan selain menyanyi.

Ujian Hebat

Seperti yang diketahui suaminya Bad Indigo jatuh sakit disebabkan diabetes. Ashira berkongsi kini kesihatan Bad semakin baik.

“Paras gulanya kini sudah kembali normal. Cuma sekarang tunggu luka pada kaki sembuh dan selepas itu dia sudah boleh berjalan semula.

IKLAN

“Cuma selepas ini kena berjaga-jaga. Suami pun kata dia ada dapat pekerjaan minggu hadapan kalau tiada aral melintang. Bekerja di bengkel rakannya,” akhiri Ashira.

Baca Disini Juga:

Bad Indigo Segan Terima Bantuan Zakat, Status OKU Namun Fikirkan Masih Ramai Asnaf Memerlukan

“Anak-Anak Memanggil Ashira Dengan Panggilan Mom” Bad Indigo, Gembira Kini Kembali Bergelar Suami

Menarik Lagi : Ashira & Bad Nikah Mac Ini, “InsyaAllah, 6 Tahun Punya Cerita ‘Single’ Nak Tutup”

IKLAN

Demi Kelangsungan Hidup Ashira Tak Kisah Kerja Pelayan & Cuci Pinggan Di Restoran

Sumber : Kosmo! Online

Sumber Foto: Instagram Ashira

 

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
Telegram Bangkit Wanita: https://t.me/bangkitwanitaMW

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI