Selalunya urusan melipat baju memang renyah berbanding membasuh dan menyidainya. Kena tunggu ada ‘mood’ dan ada masa yang sesuai, barulah nak ‘menghadapnya’ lipat satu persatu.Namun sebenarnya kalau tau teknik yang betul, sesi melipat baju ni tak ambil masa yang lama pun. Sehelai baju boleh siap lipat dalam masa 5 saat je. Malah cukup pantas, kemas dan teratur.

Menerusi perkongsian di Instagram, pelakon Fasha Sandha,36 ada kongsikan video teknik lipat baju pantas hanya dengan 4 langkah mudah dengan para follower kesayangannya.

Thank you Cik Len for sharing, Alhamdulillah, time mco ni dah cekap melipat baju dengan pantas, dulu terkial-kial kita, lipat baju. Alhamdulillah, now boleh lipat 1 baju dalam masa 5 saat. Bukan hanya pantas, tapi kemas dan teratur. Hihi. Saja nak share ngan followers kesayangan, happy pulak rasanya selamat mencuba Kesayanganku.

Cara-Caranya:

1. Letak baju pada permukaan rata.

2. Ambil bahagian atas dan tengah.

3. Kemudian ambil bahagian belakang.

4. Dan lipat pada bahagian lengan baju.

IKLAN

Fasha Sandha memang rajin berkongsi aktiviti harian di dalam instagramnya untuk para followersnya. Ibu kepada 3 orang cahaya mata ini iaitu Putra Rayfal Ramli,8 dan Putri Raysha Jemaima,7 dan Aisha Amaira,1 juga rajin memasak pelbagai resipi untuk ahli keluarga tersayang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha)

Baca Lagi Di Sini:
Tip Nak Tarik MOOD Lipat Baju Bertimbun. Sesuai Untuk Mak Anak Ramai
Ibu Ini Dedah Rahsia Lipat Baju Sama Saiz, Macam Dekat Mall

Mingguan Wanita : Nampak mudah, bila ikut teknik lipat baju seperti yang Fasha Sandha kongsikan ini. Memang pantas, kemas dan nampak teratur. Mak-mak boleh cuba nanti.

Sumber: Instagram Fasha Sandha

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

IKLAN

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 31 Julai 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 7 & 8 Ogos 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita