Bukan Menunjuk Cuma Kongsi Bahagia, Tak Sangka Orang Sakit Hati, Cemburu
Gambar sekadar hiasan. Kredit pix : rawpixel.com

Ini kisah benar yang berlaku pada seorang isteri yang asalnya dikurniakan wajah yang cantik. Hairannya, asal menjelang maghrib je mukanya sakit jadi gatal-gatal. Itu belum dikira naik jerawat teruk.

Tak tahan dengan sakit yang dialami, suaminya beri saranan bertemu Ustaz Mujahidin Al Banjari (Pusat Perubatan Islam Al-Mujahidin). Akhirnya isteri mengalah demi mencari penawar dan punca penyakit misterinya itu.

Isteri Keluar Jerawat Besar-besar

Tak boleh saya lupa pesakit saya rawat minggu lepas.

Habis muka dia keluar jerawat besar-besar. Dah puas buat rawatan jerawat tak hilang juga. Wanita ini cantik sebenarnya. Semenjak kena jerawat yang teruk, muka dia jadi teruk. Bila masuk waktu maghrib, muka jadi gatal-gatal. Bila malam mimpi bukan-bukan, susah nak tidur gelisah tanpa sebab.

Di sebabkan itu beliau jadi hilang keyakinan diri, malu nak kerja, malu nak berhadapan dengan orang luar.

Di atas nasihat suami beliau datang buat rawatan, ketika di rawat beliau menjerit.

Sakit… Sakit… Sakittttttt… Gatal… Gatal…”

IKLAN

Sambil mengaru muka sendiri. Tiba-tiba terus beliau bercakap. “Puas Hati Aku! Puas hati Aku! Sebelum ini dalam FB asyik muka dia dengan suami dia yang keluar. Pergi sana sini nak tunjuk, pergi makan nak tunjuk, beli jam nak tunjuk, beli kereta nak tunjuk. Asyik muka dia je tang lalu di Fb aku. Aku sakit hati tahu tak? Sakit hati tahu tak?”

Dia Dah Sakit.. Puas Hati Aku

Saya : Sakit hati tak payah tengok?

Pesakit : Hahahaha.. padan muka dia. Sekarang dah tak cantik. Hari-hari gaduh dengan suami dan anak-anak. Puas hati aku. Aku yang buat diorang bergaduh. Asyik nak menunjuk je. Sakit hati aku. Sekarang aku dah puas. Dia dah sakit. Puas hati aku.. (terus dia mengilai)

Tanpa buang masa saya sambung Ruqyah beliau. Dengan izin Allah dapat dikeluarkan Jin yang menumpang dalam tubuh isteri tersebut.

Selepas wanita itu sedar beliau lemah sangat. Suami beliau cerita apa yang berlaku padanya. Selesai mendengar apa yang suami cerita terus beliau peluk suami dan menangis.

IKLAN

Saya sendiri sedih melihat keadaan mereka ketika itu.

Niatnya Cuma Nak Kongsi Kegembiraan Saja

Wanita itu rasa menyesal sangat. Katanya, niat nya bukan nak menunjuk, tapi nak kongsikan kegembiraan beliau pada orang lain. Tak sangka disebabkan perkongsian itu, menjadi orang sakit dan cemburu dengan diri beliau.

Dia akui kesilapan itu.

IKLAN

Dulu beliau susah. Sejak beliau dah makin senang sebab itu lah dia nak kongsi apa yang di rasa. Tak sangka sebaliknya berlaku. Beliau cerita detik beliau ketika terkena gangguan. Jadi sukar tidur malam, kerap berdebar-debar fikir nak mati, kerap bergaduh dengan suami walaupun perkara kecil, kerap nak marah pada anak-anak.

Kerap sakit belakang belikat dan tengkuk belakang rasa berat, kerap sakit seluruh sendi badan, kerap mimpi budak, mimpi ular, mimpi suami curang,badan banyak angin. Selalu sendawa, jadi malas nak kerja, kerap mengantuk di siang hari dan yang paling teruk badan dan muka jadi gatal bila setiap kali masuk maghrib.

Biarlah Cuma Famili Kita Saja Yang Tahu..

Syukur selepas rawatan sakit beliau kini semakin berkurang. Sebelum ini beliau juga langsung tak percaya tentang rawatan Islam. Bila dah terkena batang hidumg sendiri baru la nak percaya.

Pengajaran dari cerita ini, benar la kata orang jangan lah menunjuk sangat apa yang kita ada. Tak semua orang suka kita.

Apa yang kita ada cukup diri kita dan family sahaja yang tahu. Apa yang penting kita family bahagia. Kisah begini memberi pengajaran buat kita semua.

Moga Allah lindungi diri kita dan family dari dengki khianat sesama manusia Aamiin Ya Allah.

Sumber/Foto : Pusat Perubatan Islam Al-mujahidin

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI