Siapa sangka tujuan ambil anak angkat sebagai penyeri dalam rumahtangga, sebaliknya menjadi mimpi ngeri. Jika pernah menonton filem ‘Orphan’ mengenai anak angkat yang cuba membunuh keluarga angkatnya, rupanya kisah ini betul-betul berlaku dalam kehidupan sebenar.

Mempunyai Masalah Mental

Sepasang suami isteri hidup dalam ketakutan selepas mengetahui anak angkat mereka yang disangka berusia enam tahun sebenarnya seorang wanita dewasa yang menyamar sebagai kanak-kanak.

Lebih menakutkan wanita itu juga mempunyai masalah mental dan pernah beberapa kali cuba membunuh mereka termasuk menikam pisau serta meletakkan racun dalam minuman.

‘Budak Perempuan’ Dari Ukraine

Kisah Kristine, 45, dan bekas suaminya, Michael Barnett, 43, bermula apabila mereka mengambil seorang budak perempuan dari Ukraine yang menghidap penyakit tulang sebagai anak angkat pada 2010.

Sijil kelahiran budak perempuan itu yang dikenali sebagai Natalia menunjukkan dia ketika itu berusia enam tahun tetapi sebenarnya berumur hampir 21 tahun.

Natalia dipercayai menghidap sejenis penyakit yang menyebabkan dia tidak membesar dan dia juga mempunyai masalah mental.

IKLAN
Anak Angkat Disangka Enam Tahun, Rupanya Wanita Dewasa Ada Masalah Mental!
Natalia diambil sebagai anak angkat pada 2010.

Datang Bulan & Mempunyai Bulu Kemaluan

Dalam satu wawancara dengan DailyMailTV baru-baru ini, Kristine memberitahu, semuanya kelihatan normal pada Natalia tetapi mula mengesyaki ada sesuatu pada anak angkatnya itu apabila dia datang bulan serta mempunyai bulu kemaluan.

“Dia juga boleh bercakap seperti orang dewasa. Saya juga pernah melihat dia mencampurkan peluntur ke dalam minuman saya dan cuba menikam kami ketika tidur.

“Keadaan itu menyebabkan kami hidup dalam ketakutan hingga tidak boleh tidur malam kerana bimbang Natalia masuk ke bilik kami,” katanya.

IKLAN
Anak Angkat Disangka Enam Tahun, Rupanya Wanita Dewasa Ada Masalah Mental!
Kristine, ibu angkat Natalia.

Menurutnya, sangkaan mereka ternyata benar apabila pemeriksaan kesihatan dilakukan terhadap Natalia mendapati dia sudah dewasa dan turut menghidap penyakit mental.

Mereka juga berusaha mendapatkan perintah mahkamah untuk mengesahkan bahawa Natalia sebenarnya seorang wanita dewasa dan dihantar untuk menjalani rawatan mental.

Didakwa Polis ‘Abaikan’ Kanak-Kanak

Pasangan itu yang kini sudah berpisah kemudian meninggalkan Natalia di sebuah apartmen di Lafayette, Indiana pada 2013 tetapi mereka didakwa polis kerana mengabaikan kanak-kanak.

IKLAN

Menurut Daily Mail, pasangan itu tidak tahu di mana Natalia berada dan mereka bimbang wanita itu mungkin menyamar sebagai kanak-kanak lagi dan diambil sebagai anak angkat.

Baca Disini; Umur 17 Dah Bela Anak Angkat, Tengok Apa Jadi Bila Gadis Ini Mencecah 23 Tahun

MW:Aduh ngerinya kisah macam ni. Jadi sebagai pengajaran bila nak ambil anak angkat tu, pastikan selidik dahulu latar belakang anak angkat yang nak diambil.

Sumber: Hmetro, Daily Mail

Anak Angkat Disangka Enam Tahun, Rupanya Wanita Dewasa Ada Masalah Mental!

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI