Lama Menanti, Akhirnya Chong Wei Bawa Isteri Bulan Madu Di Maldives

Ketika mengumumkan persaraan dalam dunia sukan badmintan, Datuk Wira Lee Chong Wei maklumkan salah satu sebab dia undur diri kerana mahu tebus hutang bulan madu dengan isterinya, Datin Wong Mew Choo.

Walaupun sudah 7 tahun mendirikan rumah tangga malah dikurniakan dua anak yang lelaki, Kingston dan Terrance, Chong Wei masih gagal membawa isterinya bercuti bulan madu.

 

Lama Menanti, Akhirnya Chong Wei Bawa Isteri Bulan Madu Di Maldives

Percutian Bulan Madu Dengan Isteri Di Maldives

Setelah menanti sekian lama, sejak Jun lalu akhirnya Chong Wei dapat juga tunaikan janji. Bawa isteri berbulan madu di Maldives.

Perkongsian terbaru Chong Wei dalam instagramnya beliau kelihatan bahagia menikmati percutian berdua di kepulauan mewah itu. Chong Wei juga berkongsi luahan hati betapa bersyukur dirinya memiliki isteri yang begitu memahami perjuangannya.

 

Lama Menanti, Akhirnya Chong Wei Bawa Isteri Bulan Madu Di Maldives

IKLAN

 

Tulisnya,

Saya bersyukur kerana mempunyai Mew Choo sebagai rakan sekolah, rakan sepasukan, teman sejiwa, seterusnya menjadi isteri saya dan paling panting, rakan seperjuangan hidup saya.

Saya berharap dapat menjalankan tugas I sebagai suami dan bapa, mengukirkan senyuman atas mukanya setiap hari selamanya.

Wah! Romantik juga Datuk Wira Lee Chong Wei ini rupanya iya. Bertuah sebenarnyanya isterinya.

IKLAN

 

Lama Menanti, Akhirnya Chong Wei Bawa Isteri Bulan Madu Di Maldives

 

Ketika Diuji Sakit, Isteri Setia Menemani

Apabila beliau berkongsi bagaimana isterinya amat patah hati sewaktu dirinya didiagnos kanser, terasa betapa cinta mereka berdua amatlah mendalam

Dalam hidup ini, saya kira tiada orang yang lebih mencintai diri ini selain diri saya sendiri.

IKLAN

“Bagaimanapun, apabila saya lihat begitu patah hati isteri ketika saya disahkan kanser, saya sedar betapa bersyukurnya kerana mempunyai seseorang yang teramat mencintai saya.

Saya beritahu diri sendiri jangan pernah mengalah dan kini setiap degupan jantung ini adalah kerana dia. Jika bukan untuknya, saya mungkin sudah hilang motivasi diri untuk melawan kesakitan ini.

“Menjalani hari-hari bersama wanita tercantik di dalam hidup saya adalah satu kesyukuran dalam hidup.”

 

 

MW : Kalau Datuk Wira Lee Chong Wei pun boleh tunai janji bulan madu selepas 7 tahun berkahwin, wahai suami anda sebenarnya pun boleh reward ‘bulan madu’ untuk isteri. Biar pun bertahun lama menanti. Isteri tetap terima dengan hati bahagia.

Sumber/Foto : Datuk Wira Lee Chong Wei

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI