Besarnya tanggungjawab mak-mak, bukan saja melahirkan malah corakkan insan soleh & bertaqwa. Setuju dengan kata-kata yang diluahkan oleh Pakar Motivasi, Datuk Prof Dr Muhaya Mohamad atau lebih selesa disapa dengan panggilan Bonda.

Ternyata apa yang diluahkan benar, ini kerana golongan mak-mak ni bukan saja melahirkan malah merawat dan membesarkan anak-anak hingga dewasa.

Anak-anak juga akan menjadi insan yang baik dan bertanggungjawab sekiranya mereka membesar di bawah didikan ibu yang berjaya menjadi suri teladan yang baik.

Besarnya Tanggungjawab Mak-Mak, Bukan Saja Melahirkan Malah Corakkan Insan Soleh & Bertaqwa 

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Besarnya Tanggungjawab Mak-Mak

Berpeluang bersua wajah seusai seminar Transformasi Prof Muhaya Circle (PMC) 2022 ‘Zero Stress Living’, figura hebat yang juga Pakar Oftamologi terkenal ini menjawab persoalan tentang golongan wanita yang lebih teruja untuk mendengar majlis-majlis ilmu.

Tidak dinafikan melalui didikan wanita juga akan melahirkan modal insan yang berkualiti.

Malah Bonda juga akui didikan wanita akan mewujudkan satu generasi yang terpelihara.

“Bonda sangat fokuskan pada wanita. Wanita peranan mereka sangat penting, didikan wanita akan wujudkan generasi terpelihara. Bukan itu saja malah mereka juga mampu mencorakkan insan soleh dan bertaqwa.

“Mak-mak ni mereka mengandung, melahirkan, menyusukan, menghayun buaian dan merekalah yang menentukan keperibadian anak-anak.

“Cuma saya ingatkan segitiga kehidupan di mana, manusia, kahwin dan ibu bapa. Manusia yang mantap akan lahirkan insan yang baik, soleh dan bertaqwa.

IKLAN

“Wanita yang solehah akan berkahwin dengan pasangan yang soleh dan mendapat anak-anak yang baik serta menantu yang baik. Kemudian akan hadirnya cucu yang baik,” ungkap Bonda Muhaya.

Besarnya Tanggungjawab Mak-Mak, Bukan Saja Melahirkan Malah Corakkan Insan Soleh & Bertaqwa 

Selepas Pandemik Ramai Terkesan Sudut Emosi Serta Perasaan

Bukan itu saja, Bonda Muhaya juga mendedahkan selepas pandemik melanda, ramai individu yang terkesan, terutama daripada sudut tekanan emosi serta perasaan.

“Program PMC berdasarkan 41 tahun pengalaman saya bertemu dengan pelbagai lapisan manusia.

“Ia telah membantu lebih 11,000 orang yang sebelum ini mengakui ‘telah mati’ dalam kehidupan.

“Semua yang hadir mahu menjadi lebih positif. Menerusi seminar ‘Zero Stress Living’, peserta akan mengenal pasti sumber stress, apa kesannya dan solusi asas untuk mereka keluar daripada belenggu stress.

IKLAN

“PMC pertama kali diadakan secara bersemuka kerana sebelum ini, semuanya dibuat secara atas talian. Semua yang hadir mahu hidup dengan transformasi positif dan menjadikan ‘pencinta tanpa syarat’ sebagai modus operandi kehidupan,” tambahnya lagi.

Besarnya Tanggungjawab Mak-Mak, Bukan Saja Melahirkan Malah Corakkan Insan Soleh & Bertaqwa 

Bacan Disini : Prof Muhaya Mohon Maaf “Mendoakan Wanita Berjaya, Berbahagia Dunia Akhirat, Mendapat Reda Allah”

Next To Neelofa, Perkongsian ILMU Prof Muhaya Menusuk Ke Dada, SEBAK!

Mingguan Wanita : Besr sungguh ya pengorbanan mak-mak. Hebat sungguh…

Sumber Foto : Ihsan PMC 2022 

IKLAN

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina

Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Besarnya Tanggungjawab Mak-Mak, Bukan Saja Melahirkan Malah Corakkan Insan Soleh & Bertaqwa 

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.
Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

ROAD TO SILVER BUTTON YOUTUBE MINGGUAN WANITA
Tak kenal maka tak cinta. Nak kenal Mingguan Wanita terus setia bersama kami di YouTube Mingguan Wanita. Hampir 700 video menarik untuk anda tonton. Segalanya tentang dunia wanita dan keluarga. Klik https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial
dan Subscribe kami di YOUTUBE MINGGUAN WANITA.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI