Setiap kejayaan pastinya tidak datang dengan ‘bergolek’ mahupun sekelip mata. Pastinya ia disertai dengan jerit perih, susah payah dan kerja keras tanpa berputus asa berpuluh tahun lamanya.

Ini adalah kisah mengenai individu yang mendapat penghargaan selepas bekerja keras melakukan pekerjaan yang mereka minati selama berpuluh tahun! Semoga ia menjadi inspirasi buat kita semua supaya tidak mudah untuk berputus asa dalam melakukan apa sahaja pekerjaan yang dilakukan.

Bell Ngasri

1. Bell Ngasri sudah mula memegang skrip sejak usianya 6 tahun. Pelbagai watak, dari remaja nakal kaki buli sehinggalah watak popular Barkoba telah dilakonkan.
2. TIADA kontroversi murahan, tiada gimik aneh untuk mengangkat namanya, beliau terus kekal relevan selepas 37 tahun dalam industri.

Berpuluh Tahun Kerja Keras Tak Mudah Putus Asa, Akhirnya Usaha Dihargai

Elly Mazlin

3. Elly Mazlin membuat kemunculan pertama ketika zaman emas Tok Ti iaitu pada penghujung 90 an. Bukan mudah untuk artis wanita lain untuk menyinar pada ketika itu.
4. Cubaan untuk come back dengan menyertai Gegar Vaganza hampir tidak menjadi apabila beliau menarik diri pada minggu minggu awal kerana kritikan hebat juri.
5. Hanya selepas muncul sebagai pengacara dengan watak Kak Lina Pom Pom dan lakonan dalam siri Kampung People namanya kembali menyerlah naik.

IKLAN

Berpuluh Tahun Kerja Keras Tak Mudah Putus Asa, Akhirnya Usaha Dihargai

Tyzo

6. Tyzo walaupun nampak muda, rupanya sudah berpuluh tahun bertugas sebagai penyampai radio. Hanya selepas 20 tahun menjadi penyampai radio beliau berjaya memenangi anugerah.
7. Ini membuktikan betapa penting untuk seseorang untuk terus berusaha melakukan pekerjaan yang diminati dan disukai tanpa erti jemu.

Berpuluh Tahun Kerja Keras Tak Mudah Putus Asa, Akhirnya Usaha Dihargai

IKLAN

8. Jika anda sedang berusaha melakukan sesuatu dan masih tidak menunjukkan hasil seperti mana yang diharapkan, jangan cepat berputus asa!
9. Paling penting, tidak perlu membandingkan pencapaian diri dengan orang lain. Mungkin rezeki anda masih belum tiba lagi, teruskan berusaha dan mencari kelainan dan keunikan, semoga ada sinar di penghujung jalan buat semua.

Berpuluh Tahun Kerja Keras Tak Mudah Putus Asa, Akhirnya Usaha Dihargai

Mesti Baca:Sengaja Pakai Pelik Undang Perhatian Orang, Dr Kamilin Nasihat Artis Ancaman “Berpakaian Syuhrah”
Baca Lagi Di Sini:#Malaysia Memilih Undi Bell Ngasri, Ibu Menangis Anak Tercalon Selepas 37 Tahun Berkecimpung Dunia Lakonan
Artikel Menarik:“Orang Mengundi Mengalahkan Nak Pilihanraya..” BELL NGASRI Syukur Sokongan 37 Tahun Dalam Industri Seni

IKLAN

Mingguan Wanita: Semoga perkongsian ini bermanfaat buat kita semua, agar bekerja keras dan tidak berputus ada dalam melakukan apa sahaja perkara yang kita lakukan. Kejayaan pasti menyusul nanti.

Sumber: Public Health Malaysia

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI