‘Baik Single Daripada BERSAMA Orang Yang Salah’ Padu Pesan Fasha Sandha

Pelakon terkenal, Fasha Sandha tak pernah malu pernah bergelar janda. Malah berbangga dengan gelaran tersebut yang disandangnya selama beberapa tahun sebelum bertemu jodoh dengan, aktor Aidil Aziz.

Kenapa Fasha Sandha tegaskan begitu?

Sebab dalam hidup ini bukan semata untuk ‘please orang lain’. Sebaliknya, wanita lah sendiri kena jadi kuat mental dan fizikal. Pengalaman mematangkan Fasha untuk menjadi isteri dan ibu terbaik untuk suami dan anak-anak.

Ketika berkongsi gambar kenangan tahun 2015, sewaktu pertama kali menjalani kehidupan solo bersama anak-anak, ini yang Fasha titipkan,

 

‘Baik Single Daripada BERSAMA Orang Yang Salah’ Padu Pesan Fasha Sandha

 

Gambar kenangan pada 4 Dec 2015,
Hari pertama kami hidup bertiga
Ramai kata, Fasha,wanita besi.

IKLAN

Eh, sejujurnya not all the time jadi besi. .there are times jadi besi karat juga (tapi tak suka tunjuk)

Dalam dunia ni, akan ada haters dan ada juga ramai lovers. Haters will hate, no matter what. Setiap kebaikan yang kita buat, akan tetap ada silap dimata haters, tapi peduli apa kan,… teruskan buat apa yang kita suka.

Tak semua orang suka kita happy,

Ada juga yang rasa gembira dan suka bila kita down. Jadi jangan tunjuk kita lemah. Walaupun adakalanya kita lemah.

Ada juga orang kata, eh artis ni suka bercerai berai ke. Eh hellloooo, bukan artis je bercerai berai, orang bukan artis lagi banyak bercerai berai cuma tak masuk paper je, sebab orang tak peduli. Artis juga selalu akan cuba yang terbaik untuk selamatkan perkahwinan, tapi bila tak berjaya, itu adalah takdir. Sekurang-kurang nya kita cuba perbaiki apa yang boleh untuk selamatkan perkahwinan.

 

‘Baik Single Daripada BERSAMA Orang Yang Salah’ Padu Pesan Fasha Sandha

 

Lebik Baik Single Daripada Bersama Orang Yang Salah

Being Single Is Better Than Being With the Wrong Person. I was a Janda before and i’m so PROUD with that title. Sebab apa?

Sebab I janda yang berkerjaya, cari duit untuk family, tak meraih simpati dan kuat. Takde apa nak malu pun dengan title ‘Janda’ tu… Now Allah bagi peluang kedua untuk menerima pasangan baru. Ini pun PINJAMAN juga daripada Allah, cuma apa yang i buat, selalu berdoa agar pinjaman kali ini berkekalan hingga akhir hayat atau #tilljannah.. Insyaallah.

Jadi perempuan ni kena la kuat,
Supaya takde orang boleh tindas kita.

Pentingnya Ada Simpanan Dalam Bank

Yang penting, kena bekerja dan simpan duit dalam bank. Supaya kita tetap bersedia, itu nasihat I selalu pada my sisters. I am an Aries, sejenis kuat. Ada masa I boleh buat taktau je dan tak layan. Ada masa, perlu lawan, kena lawan. Jangan biarkan orang buli kita selalu, kalau rasa perlu jawab, jawab.

Tak payah nak diam all the time, nanti orang pijak kepala kita. But remember this, ‘Not all forms of abuse leave bruises’ kalau rasa benda tu bodoh untuk dilayan just IGNORE. LIFE IS Too short.

Jangan sedih, bangun dan buktikan, anda Kuat dan berani! yakinlah bahawa akan ada kemanisan dalam kepahitan yang terjadi. Sooner or later. Pasti ada. EX iSMC (independent single mom club) Foto : @pinography (berdua bersama anak)

MW : Jadinya, bila diri rasa dibuli mahupun ditindas, bangkitlah cari bantuan. Jangan diam-diam, tau-tau depresi dan akhirnya hilang kawalan. Semoga kalian dipermudahkan segala urusan.

Sumber/Foto : Fasha Sandha