anak-pertama

Ibu ini, Azura Baharudin berkongsi kisah membesarkan anak pertama dari perkahwinan pertama. Bukan suatu yang mudah ketika itu, malah terpaksa melalui kesukaran sebaik anak pertamanya dilahirkan.

Sehinggakan selama 6 bulan tidak mampu untuk membeli kan lampin pakai buang. Cuma berkain lampin biasa saja. Mampu tinggal dalam flat satu bilik saja waktu itu.

Namun, akui Azura, anak pertamanya itulah, Batrisyia Nizam Shah yang mengajarnya erti kehidupan. Seorang anak yang cekal tidak merungut dengan kekurangan hidupnya.

anak-pertama
Bersama anak pertama dari perkahwinan pertama.

Anak Dari Perkahwinan Pertama

Ya memang benar ini anak pertama Kak Jura hasil dari perkahwinan pertama Kak Jura sebelum ni. Memang tak logik kalau orang ingat anak dengan Abg Zasss sebab Kak Jura nikah dengan Abg Zasss baru nak masuk 8 tahun.

Batrisyia Nizam Shah ni umur 21 tahun dah. Sekarang ambil degree in business lagi setahun setengah nak grad dah.

Anak pertama ni yang banyak ajar Kak Jura erti kehidupan. Zaman membesarkan dia ni dalam keadaan serba kekurangan. Melahirkan dia di hospital besar Melaka tu dan balik rumah lepas bersalin terpaksa minta bantuan jiran ambil sebab kereta tak da masa tu.

Ke mana-mana bawak anak ni jalan naik bas dulu-dulu sementara nak dapat beli kereta kancil tu. Mula-mula 6 bulan pertama Kak Jura tak mampu pakai pampers jadi guna lampin je. Lepas tu Kak Jura start kerja baru mampu beli pampers.

Baca sini : Anak perempuan rapat dengan ayah bukan mengada, dialah lelaki pertama diingati bila-bila

IKLAN

Anak Pertama Ini Tak Pernah Merungut

Tapi walau dibesarkan dalam serba kekurangan, duduk pun flat 1 bilik je Kak Jura syukur sangat-sangat kerana dia membesar dengan jayanya. Sihat dan jadi anak yang cerdik pandai. Dia tak pernah merungut, tak pernah mengeluh atau meminta sesuatu yang diluar kemampuan Kak Jura waktu ketika dulu.

Even sekarang pun dia tak pernah minta apa-apa kecuali benda yang penting dan sangat-sangat perlu sahaja sama ada untuk belajar atau keperluan harian.

Rupa fizikal semua memang ikut keterunan bapak dia ada mix india muslim. So tak payah pelik kenapa nampak berbeza dengan Kak Jura.

Dulu Pun Struggle Nak Besarkan Anak

Jadi itu lah sedikit sebanyak kisah anak pertama Kak Jura ni. Kak Jura juga asalnya seorang yang struggle nak besarkan anak. Alhamdulillah sekarang Allah izinkan hidup lebih selesa.

IKLAN

Jadi korang yang sedang struggle di luar sana pun ingat pesana Kak Jura ni jangan lah mudah putus asa. Kalau ada niat nak keluar dari kesusahan hidup sekarang ni maka mula bertindak dan buat betul-betul. Buat sampai berjaya.

Harungi setiap cabaran naik turun tu bisnes tu. Sabar dan usaha sungguh-sungguh InsyaAllah kalau Kak Jura boleh tak mustahil juga korang boleh.

Mingguan Wanita : Seorang ibu akan sanggup buat apa saja demi anak-anaknya.

Sumber/Foto : Azura Baharudin

IKLAN

APA RAHSIA KEJAYAAN KAMI JADI JUTAWAN MILENNIAL?

Chocodap’s, Faith Fleur, Anggun Cotton Collection, Teh Ais Pyorr, Masak-masak Cekyana (Oden viral) dan bayak lagi jenama lain mempunya ratusan ribu pelanggan masing-masing.

Tak ramai anak Melayu kita mampu bina empayar perniagaan dari bawah dari tiada apa-apa. Ia bukan dicipta sehari dua. Banyak pengorbanan terpaksa dilakukan sepanjang pendakian.

  • Rahsia mereka?
  • Apa yang mereka lakukan?
  • Ilmu-ilmu yang diamalkan?
  • Siapa yang susah senang bersama mereka?
  • Apa dugaan dan keperitan yang dilalui?

Teringin ikut jejak mereka?

Semua ini akan terjawab di program Webinar Eksklusif CEO BIsnes Viral anjuran Mingguan Wanita pada 25 September 2021 secara virtual. Dangarkan sendiri perkongsian jujur mereka. Eksklusif!

Menangi hadiah-hadiah cabutan bertuah serta wang tunai bernila RM100.

Daftar sekarang di
https://toko.ideaktiv.com/…/webinar-eksklusif-ceo…/
atau scan QR Code pada poster

Atau sertai grup telegram WEBINAR EKSKLUSIF CEO BISNES