Anak berubah sikap, cuba cederakan adik lepas terpengaruh kartun Huggy Wuggy di You Tube. Ramai ibu bapa sering membiarkan anak-anak bermain dengan telefon bimbit tanpa pengawasan.

Antara alasan ibu muda, mahu anak-anak behave ketika berada di luar mahupun dalam rumah tanpa menyedari wujudnya bahaya dalam senyap. Ini kerana ada sesetengah kandungan kartun popular mengandungi unsur ganas dan mampu mempengaruhi mental anak seperti dikongsikan oleh seorang ibu, Miemie Nurul TMJ di fbnya baru-baru ini.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :- Kongsi Ilmu Anak ‘Speech Delay’ Tasha Kurangkan Gajet, “Akhirnya Umur 3 Tahun Anak Sebut Ayat Lengkap”

Mak Ayah PANTAU Anak 2-5 Tahun Main Gajet Sejam Sehari, Elak Perkembangan Terganggu!

Datuk Siti Elak Aafiyah Leka Dengan Gajet “Seorang Guru Pula Jaga, Mengajar & Lakukan Aktiviti Bersama Anak”

IKLAN

Bila Anak Mengadu BOSAN Bukan Beri Gajet, Sebenarnya Dia Perlukan Perhatian Mak Ayah

Jelasnya, kartun Huggy Wuggy atau Poppy Playtime ini sangat popular di YouTube. Kongsinya anaknya yang dahulunya seorang yang lembut hati, bercakap dengan nada lembut, tak pandai marah dan sayangkan adik beradik .

Anak Berubah Sikap, Cuba Cederakan Adik Lepas Terpengaruh Kartun Huggy Wuggy Di You Tube
Inilah watak kartun Huggy Wuggy yang didalamnya ada unsur ganas

Anak Berubah Sikap, Cuba Cederakan Adik Lepas Terpengaruh Kartun Huggy Wuggy Di You Tube

IKLAN

Anak Berubah Sikap, Cuba Cederakan Adik Lepas Terpengaruh Kartun Huggy Wuggy Di You Tube
.

Anak Berubah Sikap, Cuba Cederakan Adik Lepas Terpengaruh Kartun Huggy Wuggy Di You Tube
Tengok apa dipaparkan tentang watak kartun ini, contentnya kurang sesuai untuk kanak-kanak

Namun akibat terpengaruh dengan kartun Huggy Wuggy ini anaknya hampir menikam adiknya sendiri dengan gunting namun dirinya sebagai ibu, dia bertindak pantas selepas menyedarinya.

Kata Miemie, antara kandungan kartun ini ialah tak ada orang sayang kau seperti Huggy Wuggy, family harus dibunuh dan banyak lagi unsur-unsur negetif di dalamnya.

IKLAN

Jadi katanya, sebagai tindakan drastik dia telah mengharamkan kartun ini dari tontonan anak-anaknya dan meminta ibu bapa lain melihat serta ambil tahu apa yang ditonton oleh anak-anak kita. Kalau ada cerita-cerita ganas, harus disekat kerana tidak mahu minda anak-anak terus dipedaya.

Untuk terus memarahi anak hal itu mungkin sukar kerana minda mereka telah terpengaruh tapi ibu bapalah yang harus mengawal apa yang anak-anak ingin lihat di media sosial ini. Sumber : FB Miemie Nurul TMJ

BAGAIMANA NAK TAHU KITA TIDAK TERJERAT DENGAN SCAMMER. INI PENJELASAN DARI PAKAR

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI