Hebatnya bila pekerja yang dia buat tak ada rasa stres kerja. Pergi dan balik kerja dengan keadaan gembira. Rasanya semua orang inginkan seperti itu. Tapi, semua itu mungkin dalam mimpi.

Setiap orang pasti akan alami stres kerja. Banyak atau sedikit bergantung kepada bagaimana dia mengawalnya. Paling mudah untuk hilangkan stres tentulah dengan bercuti.

Tapi, cukupkah dengan hanya sehari untuk tenangkan diri ini. Lepas tu bila ke tempat kerja, stres bersambung balik. Rugilah, sebab ia langsung tidak membantu kita.

Ada cara nak tangani stres kerja, seperti yang dikongsikan oleh Prof Aziz Shah ini, kena ambil sekurangnya 3 hari cuti untuk tangani stres kerja.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Mak Ayah Hantar Anak Ke Asrama Ajar Hidup Berdikari, RINDU Lalui ‘Perpisahan Sementara’

Bila Anak Ramai, Jangan Fikir Rumah Kemas 24 Jam, Ikutlah Kemampuan Jangan Stres!

IKLAN

Stres Kerja, Ambillah Me Time!

Dalam perkongsian tiktoknya memberitahu bila kita stres dengan pekerjaan dan hanya ambil cuti sehari untuk berehat. Ia tidak banyak membantu untuk kita rasa lebih tenang. Ini kerana, ruang stres dan saki baki masih ada dalam diri kita.

Menurutnya, dalam lingkungan psikologi, sekurang-kurangnya kena ada tiga cuti baru boleh release stres. Ambillah cuti minima tiga hari, tinggalkan pekerjaan, tutup hp, mute grup watsap dan tumpukan pada keluarga.

Bawalah pergi bercuti bersama keluarga, gembirakan diri dan keluarga dan nikmatilah percutian itu.

IKLAN

Selain itu, boleh juga bercui dengan pergi ke pantai, masuk hutan atau tempat peranginan lain. Bergembiralah. Sampai tempohnya, masuk kerja kembali dengan rasa semangat baru.

Carilah me time untuk betul diri betul-betul happy dan tenang.

Mingguan Wanita : jangan lupa, balik kampung pun boleh buat djiwa kita tenang dapat berjumpa dengan keluarga, terus lupa hal-hal kerja. Dengan syarat, jangalah bos ganggu waktu cuti kita. Hihihi.

IKLAN

Sumber: Prof. Aziz Shah (tiktok: azizshah,_)

@azizshah._ Pergi bercuti minimum 3 hari ! ‘3 Day Refresh’ bagi tangani stres pekerjaan.. #psikologi #psikologiindonesia #bercuti #cuti #stres #stress #kaunselortiktok #fyp ♬ original sound – PROF MAS POSITIVE 💕🌷


Ambillah Minima 3 HARI CUTI Untuk Tangani Stres Kerja, Bergembiralah & Tenangkan Diri!
.

Ambillah Minima 3 HARI CUTI Untuk Tangani Stres Kerja, Bergembiralah & Tenangkan Diri!

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI