Sumber / Sumber Foto : Instagram Datuk Seri Aliff Syukri

Aliff Syukri anggap arwah nenek seperti ibu sendiri, akui apa yang ditakuti selama ini menjadi kenyataan. Namun Datuk Seri Aliff Syukri reda dengan pemergian nenek Allahyarham Hajah Aminah Satar.

Kehilangan insan tercinta sememangnya amat menyedihkan, menerusi hantaran di akaun Instagramnya, Aliff memaklumkan nenek kesayangannya telah meninggal dunia. Arwah menghembuskan nafas terakhir dalam pangkuan isteri Aliff, Datin Seri Nur Shahida ketika menuju ke hospital Kuala Kubu Bharu.

“Mohon doakan nenek ditempatkan dalam kalangan beriman.

“Al-Fatihah… Ibu, nenek dan buah hatiku… Video ini telah saya posting di IG Story dan ingin saya simpan supaya tak hilang untuk dikenang. Saya terlalu gembira ketika petang tadi (semalam) sebabnya nenek dibenarkan pulang oleh hospital KPJ.

“Selepas 7-8jam nenek telah meninggalkan kami semua. Dalam kereta yang dipandu saya ketika jam 2 pagi… Doakan nenek saya di tempatkan dalam orang yang beriman. Al-Fatihah… Kri sayang nenek smpai syurga,” tulisnya.

Aliff Syukri Anggap Arwah Nenek Seperti Ibu Sendiri, Sedih Namun Reda

Menerusi entri lain pula, Aliff telah memuat naik luahan hati yang cukup meruntun jiwa. Aliff meluahkan isi hatinya di atas pemergian nenek yang sudah dianggap seperti ibunya sendiri. Walaupun sukar untuk menerima kenyataan bahawa neneknya sudah pergi menghadap Ilahi.

“Perjalanan yang paling menyedihkan… Ketika ini duit tak mampu beli nyawa nenek walapun mak @bondarozitaibrahim dah habis ratusan ribu dan saya dah iktiar semampunya saya. Akhirnya nenek ku pergi buat selama-lamanya… Kri akan sentiasa rindukan nenek… Tidak lekang mendoakan Kri berjaya walapun ketika Kri berniaga di pasar di tepi jalan.

“Nenek selalu cakap “cucu nenek hebat”… Nenek yang menjaga saya ketika kecil yang saya anggap macam ibu kandung saya sendiri. Nenek yang sentiasa berada di sebelah saya tatkala saya mempunyai masalah dengan musuh perniagaan atau personal. Nenek yang mempertahan perkawinan saya, nenek yang sweet tempat saya bermanja. Saya dah tiada sesiapa tempat saya nak bermanja.

IKLAN

“Saya tak pernah rasa dia nenek saya. Saya rasa dia ibu saya, mungkin sebab terlalu rapat walapun dah kawin saya masih tidur dengan dia. Saya cium dia, saya masakkan dia, saya bawa dia berjalan-jalan walapun dia dah lama lumpuh. Sukar untuk saya luahkan perasaan saya ketika ini yang masih tidak boleh terima hakikat nenek meninggal dunia dengan kereta ini.

“Saya ambil beliau daripada hospital dengan keadaan yang sehat dengan kereta ini juga saya hantar beliau untuk urusan pengkebumian nenek yang tiada ganti. Saya mohon untuk bacakan Al-Fatihah semoga roh nenek saya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman…” tulisnya.

Arwah Nenek Selamat Dikebumikan

Begitu lancar segala urusan perjalanan arwah nenek Aliff ke negeri abadi. Aliff juga turut berkongsi arwah nenek sudah selamat dikebumukan.

“Kali terakhir.

“Selamat Jalan Nenek ku sayang ke negeri Abadi…..yang saya anggap macam ibu saya sendiri…apa yang syukri takut selama ni dah jadi kenyataan..syukri takut hilang nenek… @bondarozitaibrahim @shahidadherbs banyak kuatkan saya…

IKLAN

“Syukri amat sedih tapi Syukri redha …syukri dan beri yang terbaik untuk nenek…gembirakan usia hujung nenek dengan kasih sayang…..

“Masa syukri kecil …nenek jaga syukri….syukri tidur dgn nenek…kalau syukri bergaduh dgn @yatie_kmrzmn mesti nenek akan menangkan kri……nenek minta syukri ambik nenek dia hospital…dan nenek pergi pun dgn saya ketika dalam kereta saya nek……dan kami hantar jenazah nenek di Felda Palong 7 Negeri Sembilan walapun jauh kri gigihkan..

“Kalau nenek masuk syurga jangan lupa tarik tangan syukri ya nenek…syukri yakin nenek akan dapat yg terbaik……

Baca Disini Juga:

Aliff Syukri Mohon Doa Kesembuhan Nenek Sedang Kritikal “Tak Sanggup Lalui Detik Kehilangan”

IKLAN

Aliff Syukri Buang Ego, Kembali Kepada Keluarga, Lebih Matang Hargai Isteri

Insan Tersayang Hilang Sekelip Mata, Datuk Nora Titip Kata Semangat “Sabar, Redhakanlah Pemergian Mereka”

Terima Kasih Yang Mendoakan Arwah Nenek 

“Syukri juga akan menyusul…cuma berbeza waktu nek…Terima kasih yang mendokan nenek sy.. Hajah aminah binti satar arwah selamat di kebumikan.

“Terima kasih kepada Doktor dan kakitangan Hospital Kuala Pilah, KPJ Damansara yg merawat nenek saya…..dan juga Doktor, kakitangan Hospital Kuala Kubu yg menguruskan urusan jenazah nenek saya sehingga selesai..semoga Allah membalas kebaikan anda semua,” kongsi Aliff.

Mingguan Wanita : Salam takziah kami ucapkan buat Bonda Rozita Ibrahim & Datuk Seri Aliff Syukri sekeluarga atas kehilangan insan tersayang.

Sumber / Sumber Foto : Instagram Datuk Seri Aliff Syukri