Jodoh merupakan ketentuan tuhan. Walaupun mungkin kelihatan ‘tidak sempurna’ dari segi rupa dan fizikal, namun takdir hidup berpasangan dari yang maha esa tiada siapa yang mampu menghalangnya.

Kisah cinta luar biasa. Selepas menderita hampir sedekad, seorang mangsa serangan asid di India menemui sinar baharu hidupnya apabila bertemu jodoh dengan lelaki yang menerima diri seadanya. Malah siapa sangka, hospital yang menjadi tempat mendatkan rawatan juga menjadi tempat pertemuan jodoh mereka.

Wanita Mangsa Asid Bertemu Jodoh Ketika Dapatkan Rawatan Di Hospital

Memetik laporan The Sun, Pramodini Roul, 28, selamat disatukan dengan pasangannya, Saroj Sahoo, 29, di kampung halamannya, Jagatsinhpur, Odisha, 1 Mac lalu selepas mengikat pertunangan pada 2018.

Bertemu Di Hospital

Menariknya, mereka jatuh cinta selepas Saroj kerap mengunjungi rakannya yang juga jururawat hospital tempat mangsa mendapatkan rawatan.

IKLAN

Wanita Mangsa Asid Bertemu Jodoh Ketika Dapatkan Rawatan Di Hospital

Majlis Perkahwinan Meriah

Pramodini berkata, peristiwa hitam yang merosakkan wajah serta penglihatannya tidak menjejaskan kemeriahan majlis perkahwinannya itu yang dihadiri 1,000 tetamu termasuk mangsa serangan asid lain.

“Saya rasa sangat gembira dapat berkahwin dengan Saroj. Dia menyayangi saya seadanya dan selalu memberi semangat untuk saya teruskan hidup dengan bahagia.

IKLAN

“Kali pertama saya dapat melihat wajahnya, pada September lalu, selepas saya menjalani pembedahan pertama pada mata kiri. Ia membuatkan saya jatuh hati dengan kebaikannya,” katanya.

Wanita Mangsa Asid Bertemu Jodoh Ketika Dapatkan Rawatan Di Hospital

Pasangan itu aktif menabur bakti bersama Yayasan Chaanv dalam pemulihan mangsa serangan asid di Odisha.Pramodini menjadi mangsa serangan asid pada usianya 15 tahun selepas menolak peminangan perkahwinan seorang lelaki.

IKLAN

Baca Lagi DiSini:
PERCAYA Jodoh Kehidupan Lampau, Adik Beradik KEMBAR 5 Tahun ‘Dikahwinkan’

Ziela Jalil Akui Sudah Bernikah, Isteri Kedua “Saya Anggap Ia Adalah Takdir Dan Jodoh”

MW: Tahniah buat pasangan pengantin ini. Ternyata kesempurnaan rupa dan fizikal bukanlah halangan dalam mendirikan rumahtangga untuk kecapi bahagia.

Sumber: Hmetro, Daily Mail

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI