Bila lelaki dah ada duit berkepok-kepok, mulalah ada wanita yang nak ‘cucuk jarum’. Kemaruk suami orang sebab dia dah ada harta kekayaan dan tak perlu nak fikir cari duit. Semuanya petik jari saja.

Begitulah sesetengah wanita yang merasasakan dia sangup jadi isteri kedua dan tidak fikir panjang tentang perasaan wanita lain. Mula kemaruk suami orang yang ada duit dan andaian mampu untuk dia berkahwin dua.

Hakikatnya, hanya isteri saja yang tahu susah senang pasangan mereka. Dari susah dan jadi senang. Ini belum lagi kalau suami yang mula ’naik tocang’ dan rasa dirinya mampu.

Khas untuk wanita di luar sana, ini pesanan daripada Marlia Ramli supaya jangan kemaruk suami orang, carilah harta sendiri. Mungkin luaran nampak hebat tapi kita tak tahu tanggungan untuk keluarganya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Kalau Sayang Keluarga, Jangan Sesekali MULAKAN, Elak Wujudnya ORANG KETIGA

Orang KETIGA, Janganlah Bina Bahagia Atas AIR MATA Wanita Lain

Kemaruk Suami Orang, Lupakan Saja!

1) Akak dah malas nak cakap bab kahwin dua tiga ni. Nanti ada yang tuduh akak feminist, liberal dan anti poligami.

IKLAN

2) Nak larang kaum lelaki yang tak mampu daripada mendua tiga isteri? Pun akak dah malas. Memang wujud pun sejenis lelaki pokai tapi tak sedar diri.

3) Sekarang akak tukar approach. Akak nak berpesan kepada gadis atau wanita yang sedang bercinta dengan suami orang. Jangan ambik bola tanggung.

4) Lapan daripada 10 lelaki yang akak kenal nampak terurus, mewah dan bergaya hanya sebab isterinya hebat sahaja. Kalau nak harapkan dia? Underwear koyak pun tidak berganti.

5) Nampak suami pandu kereta mewah? Semak betul-betul. Silap haribulan kereta atas nama bini. Kalau pun nama suami? Beras kat rumah isteri bantu beli.

6) Nampak keluarga bahagia? Bercuti mewah dan makan sedap-sedap? Kalau isteri tak bantu, tak merasa semua ini. Ini fakta dalam kebanyakan keluarga.

IKLAN

7) Maka gadis sekalian, tak perlu kemaruk suami sesiapa. Jadilah wanita kaya. Have your own standard. Bina harta sendiri. Jadilah kaya hingga tidak berharap untuk menumpang sesiapa.

8 ) Berkongsi kasih bukanlah mudah. Tambahan anda cuma orang ketiga. Silap hari bulan, anda cuma menjadi mesin ATM buat suami sahaja. You are an option je pun! Bukan “yang utama”.

9) Ya, akak malas pesan kat kaum arjuna. Ada segelintir lelaki ni gaji berbaki RM800 pun dah rasa banyak. Menggelupur nak berbini dua tiga. Nyampah!

10) Maka, akak pesan kepada gadis dan wanita semua, jauhi suami sesiapa. Jangan nanti elok-elok menyara diri, selepas ini jadi CETI BERDAFTAR kepada madu anda.

IKLAN

Kalau kail panjang sejengkal,
Lautan dalam jangan diduga.
Akak pesan je. Tak nak dengar?
Hidup anda, sukati andalah.

Mingguan Wanita : Betul sangat. Jangan sebab nampak di handsome atau berduit sampai sanggup jadi orang ketiga. Buat suami pula, ingat balik pengorbanan isteri selama ini.

Sumber: Marlia Ramli

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI