Gaji RM80K sehari. Masyuk sangat ni. Dalam sehari dah dapat banyak tu, bayangkan kalau sebulan, mahunya berjuta ringgit. Kaya sangat ni.

Namun, nak dapat gaji RM80K itu tidaklah semudah yang disangka. Jiwa kena kental dan hati kering. Sanggup terima risikonya. Inilah yang perlu kena hadapi dan berbaloi dengan apa yang dapat itu.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Kawan Kiriman Iblis, Lesap Lepas Bayar RM10K Janji Kerja Di Kota London, Tergamaknya Tipu!

Janji Kenyang, Lelaki Bangla Makan Nasi Lauk Bawang & Cili Saja. Boleh Simpan RM800,000 Di Kampung

Gaji RM80K Sehari, Kerja Paling Bahaya Di Dunia

Inilah yang dikatakan kerja paling bahaya di dunia. Hany dengan menjadi tukang tukar mentol, mampu perolehi gaji RM80K sehari. Bukan calang-calang kerja ye!

Tukang tukar mentol, waktu kerja Cuma sehari sahaja dan tugas yang dilakukan ini hanya 6 bulan sekali. Gaji memang masyuk. Tapi, biasanya kerja yang gaji tak realistik ini lebih terdedah kepada bahaya.

IKLAN

Bukan setakat terdedah pada bahaya, tapi silap langkah bileh membawa maut. Berapa ramai yang berani untuk melakukan kerja ini. Tugasnya cukup simple, hanya tukang tukar mentol, di bayar gaji USD20,000 atau RM80K sehari!

Tugasnya, kena panjat menara tv dengan ketinggian 1500 kaki sambil memikul perkakas elektrik yang berat.

Tukang Tukar Mentol, Gaji RM80K Sehari Hanya Kerja 6 Bulan Sekali, Berbaloi!
.

Kerja ini tidaklah semudah yang disangka, lebih-lebih lagi mereka yang ada rasa gayat dengan ketinggian.

IKLAN

Betapa gayatnya bila tengok gambar pekerja ini. Memang berbaloi dengan kerja yangdilakukan. Malah bukan sebarangan orang yang dapat lakukan. Hanya bekerkelulusan tertentu seperti kejuruteraan elektrik dan perlu menjalani latihan tersendiri sebelum mejalankan tugas.

Tukang Tukar Mentol, Gaji RM80K Sehari Hanya Kerja 6 Bulan Sekali, Berbaloi!
.

Berdasarkan Biro Statistik Buruh Amerika Syarikat, menara elektrik dan komunikasi di negara membangun menerima gaji purata tahunan berjumlah lebih RM271,249 atau (USD 67,000). Walaupun bayaran yang diberikan amat berbaloi, namun kerana risikonya membuatkan ramai takut untuk memohon. Sehingga kini, mengikut statistik di Amerika Syarikat, hanya 9,000 orang sahaja yang bekerja dalam bidang ini dan mereka menyasarkan lebih ramai untuk bekerja.

IKLAN

Mingguan Wanita: Ada berani tak? Cubalah. Tapi nak kerja ini pun bukan calang-calang, perlu kepakaran juga.

Sumber:

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI