Suami SWEET Ketahuilah, Isteri Bila Penat Sangat Banyak Benda Dia Lupa

Isteri ini dia bukan saja buat-buat lupa, cuma bila fikirannya dah terlalu penat. Kadang tu sampai boleh jadi pelupa. Ini realiti ya wahai suami.

Jadi, janganlah senang-senang herdik atau perlekehkan isteri yang pelupa ini. Sebab suami yang SWEET dia akan bertenang dan layankan saja, tak ambil hati pun dengan pelupa isteri itu. Lagipun dia tahu, isterinya dah bersusah payah untuknya seharian suntuk.

IKLAN

Lucu sebenarnya kisah yang dikongsikan Firda Ashaary ini. Hadamkanlah ya mak ayah. Momen-momen sweet ginilah yang eratkan kasih sayang suami isteri sebenarnya.

Geram Pulak Bila Suami Tak Percaya Cakap Isteri..

Ehh, pi mana pulak status aku save semalam ni?” bebel aku sendirian.

Kalut je aku scroll up, scroll down. Tak jumpa jugak. Ahh sudah. Macam mana boleh takda ni. Aku ingat lagi, aku ada save semalam.

Selalu memang begitu, aku akan tulis siap-siap untuk status pertama keesokan harinya. Sebab aku tahu dari pagi hingga melepasi tengahari, aku memang super bizi. Tak sempat nak karang spontan.

Hawat Yang, cari apa?”

Mungkin dia tak tahan tengok muka isterinya yang berkerut-kerut sambil sibuk scroll henfon tu. Mulut pula tak berhenti dok ngomel sendirian.

IKLAN

I rasa semalam, I dah save status I tulis untuk hari ni tapi takdak pulak.”

Bilanya u create kisah tu?”

Semalam lah lepas balik dari hantaq mak.” jawap aku yakin.

Betoi ka? U yakin U dah tulis dan save?” dia dah mula jadi inspektor shahab.

Yelah, takkan I lupa pulak. Selalu memang hari-hari I buat macam tu. Tulis malam ni, post esok.” aku jeling dia.

Geram pulak aku. Ingat aku tipu ke.

Rupanya Sendiri Yang Lupa.. Suami Pula Kena ‘Serang’

Ohhh, betul jugak kan? Tapi I rasa semalam lepas balik hantaq mak, U lena. U bangun masa nak pi amek Kakak balik tusyen ja. Bila masa U karang?”

Bercantum kening aku mendengar. Biar betul.

Ehhh? I tidoq awai ehh semalam? Ohhh, okay.” aku terangguk-angguk kepala.

Maknanya semalam I lupa taip lah ehh?” aku buat blur sambil tersengih-sengih.

Cover line lah kan sebab tadi kemain konfiden benar. Biasalah dah namanya perempuan tu, mana mau nya mengaku salah.

Aduhai. Macam mana aku boleh lupa.

Encik Suami aku dah tergeleng sambil ketawa besar melihat kelakuan isterinya. Bertabahlah ye Yang. Isteri U ni kan memang suwett sangat.
Auch!

#SuffianSuffiya #KisahAku
Simptom mak-mak yang makin berleluasa sejak akhir-akhir ni.


Gambar sekadar hiasan.
Up sebelah jer, sebab sebelah lagi lupa nak snap.
.

MW : Bertabahlah ya encik Suami. Pelupa.. pelupa isteri pun, dia tak pernah lupa urus makan pakai suami, malah anak-anak pun terjaga baik.

Baca sini : Dengan suami jangan bergurau kias-kias, mereka ini makhluk yang lurus sangat

Sumber/Foto : Firda Ashaary