Selalu kita dengar, kalau isteri minta apa-apa kena tunggu waktu yang sesuai atau mood suami. Bimbangnya kalau tak kena ‘time’ sesuai harapan punah dan apa yang diangankan hanya berlalu begitu saja.

Sebab itulah, kalau sudah lama kahwin dan tahu peel pasangan. Lumrah suami, sebolehnya dia ingin lengkapkan apa saja keperluan untuk isteri dan keluarga. Bila tak mampu atau tunaikan, tentu ada rasa kecewa dan sedih.

Tapi, kalau isteri beri pujian atas tanggungjawabnya seorang suami, secara automatik, isteri tak minta apapun, pasti akan diberi. Percayalah. Bak kata Dr Taufiq Razif ini kena ada ilmu penunduk suami.

Apa yang dikatakan ilmu penunduk ini. Jom ikuti perkongsiannya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Suami Nak Layanan Macam Raja, Layanlah Isteri Macam Puteri Raja Dulu

Demi ‘Menjaga Hati’ Isteri Sanggup ‘Makan Hati’, Jangan Seksa Diri, Berterus Teranglah!

Info Lebih Menarik DI SINI

Isteri Minta, Kena Ada Ilmu Penunduk Suami

Saya nak kongsi satu ilmu penunduk suami yang halal dipakai oleh para isteri

Okay kita kena tahu suami ini fitrahnya seorang Provider. Dia akan buat apa sahaja asalkan dia boleh provide makanan, keperluan dan segala perkara yang diperlukan oleh isteri dan keluarganya.

IKLAN

Itulah kenapa ada lelaki yang boleh kena tekanan jiwa bila mereka dah tak mampu nak jadi Provider pada ahli keluarga sebab di situ fungsi utama depa.

Provider ni paling lemah kalau kita puji pencapaian dan kemampuan mereka contohnya :

“Abang, sayang rasa beruntung sangat dapat suami yang rajin macam abang “
“Abang, terima kasih tau bagi duit belanja bulan ni. Saya nampak betapa rajinnya abang bekerja siang malam untuk kami anak beranak “
“Abang tahu tak apa beza abang dengan Jutawan? Jutawan rajin rajin kerja pun dapat duit je tapi abang rajin rajin kerja dapat saya. Kikiki “

Lepas pakai ayat penunduk macam ni jangan pelik kalau tiba-tiba suami minta nak topup akaun Shopee isteri semua ataupun tiba-tiba je ajak masuk kedai emas. Paling tidak pun bagi duit suruh belanja kedai Eco.

Sebab apa? Sebab tangki emosi Provider ni mudah penuh kalau dipuji usaha dan kemampuan mereka. Masa tu mereka akan lemas dengan pujian dan pada masa tu juga lah mereka jadi paling lemah, nak minta apa pun mintalah, mereka akan angguk je.

Tapi apa pun, jangan salahguna ilmu ni tau. Sekali sekala time gaji tu bolehlah.

Mingguan Wanita : Isteri kena tahu ilmu penunduk suami. Ada masanya nak minta apa-apa pun tengok keadaan suami. Silap percaturan, yang murah pun belum tentu dapat. Tapi kalau betul caranya, tak minta pun boleh dapat. Hihhihi.

IKLAN

Sumber: Dr Taufiq Razif

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:

Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

IKLAN

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita