Tidak dinafikan wanita sering terdedah dengan gangguan daripada lelaki miang. Sebenarnya ada doa yang wanita dan anak gadis boleh amalkan sebagai pelindung diri supaya terhindar daripada lelaki sebegini. Ia merupakan amalan doa dari Siti Sarah yang merupakan isteri Nabi Ibrahim ketika diganggu oleh Raja Mesir.

Baca perkongsian daripada Muhammad Hassan ini sebagai rujukan.

Doa ini untuk para wanita, para anak gadis patut amal sekiranya diganggu lelaki miang di tempat kerja atau di mana-mana. Doa ini saya ambil dari kisah Sarah r.h isteri Nabi Ibrahim a.s yang diganggu oleh Raja Mesir.

Setelah siti Sarah baca doa ini terus badan Raja Mesir terasa sakit yang teramat sangat. Sehinggakan Raja Mesir minta siti sarah doa kepada Allah agar pulihkan semula kesakitan yang ditanggung.

Cash Allah makbul doa Sarah r.h. Jadi baca doa ini nak kena betul-betul yakin dan jadikan hafalan.

Ini doanya:
اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ
“ALLAHUMMA IN KUNTA TA’LAMU INNI AAMANTU BIKA, WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA ‘ALA ZAWJI
FALA TUSALLIT ‘ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM”

IKLAN

“Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu, dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku, maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim”

Jika dapat hafal lagi bagus. Nurse atau perawat wanita elok sangatlah amal doa ini moga dijauhkan dari diganggu oleh lelaki miang. Silap-silap Allah bagi cash seperti mana Raja Mesir.
Moga bermanfaat.

-EncikMatt-
#LelakiBurQa
#DoaSenjataMukmin

IKLAN

Mesti Baca:“Tempat Tinggal Jin & Binatang Buas”, Amalan DOA Masuk HUTAN Supaya Terhindar ‘Gangguan’!
Baca Lagi Di Sini:Niat Tunaikan UMRAH Di Tanah Suci, Mulakan Langkah BERDOA Secara Spesifik!
Artikel Menarik:Himpunan Segala DOA, Banyak Kelebihan Amalkan Al-Ma’thurat SELEPAS Subuh & Asar!

IKLAN

Mingguan Wanita: Semoga perkongsian ini bermanfaat dan dijadikan amalan buat wanita sebagai pelindung diri daripada lelaki miang.

Sumber:Muhammad Hassan

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI