Hati wanita memang lembut dan mudah tersentuh. Lagi-lagi apabila ada lelaki yang mula memberi perhatian pada dia. Bukan apa, mungkin selama ini wanita tersebut sunyi dan jarang dapat perhatian. Jadi apabila ada yang cuba mendekati, memang dia mudah tangkap cinta.

Oleh itu, golongan lelaki jika sekadar ingin mengusik dan suka-suka, jangan sesekali mencuba masuk jarum. Sekali terjerat memang sukar untuk anda lepaskan diri. Sebagaimana yang dikongsikan oleh isteri selebriti, Adam Corrie, di akaun Instagram.

Ikuti perkongsian Adam Corrie

Pagi tadi Bidadari saya @puan_fazi_fuad tulis di instagram dia.
Dia kata,
“Percaya atau tidak,
.
Wanita akan cepat perasan apabila ada seorang lelaki suka mengusiknya.
.
Wanita akan menyangka lelaki itu suka padanya…
.
Padahal lelaki tersebut hanya mengusik sahaja. Itu memang fitrah lelaki suka melihat wanita. Sebab itu di akhirat , lelaki yang baik akan dapat bidadari. Manakala wanita akan dapat emas iaitu perkara bersifat kebendaan.
.
Jadi kita sebagai wanita jangan cepat perasan, apabila ada orang lelaki senyum, cakap manja-manja dengan kita. Jangan cepat jatuh hati, tambah-tambah kalau lelaki tersebut sudah dimiliki.
.
Dan kepada lelaki, jangan main-mainkan wanita jika tiada niat yang betul. Jangan cuba suka-suka nak test market.

IKLAN

Hati Wanita Memang Lembut

Hati perempuan ini lembut dan cepat rapuh jika tersalah sentuh dan rempuh.
.
Dan hati wanita ini jika sudah terjatuh cinta, dia nekad untuk memiliki hati lelaki tersebut walaupun sudah berpunya.
.
Pesanan untuk semua tak kisahlah lelaki atau perempuan. Terutama khas adik-adik, anak-anak perempuan ku , anak lelaki ku @adamfatehlee juga.
dan juga suami ku.
.
Jaga maruah diri sendiri untuk diri sendiri juga.”
.
.
Senyum selalu
Selalu bersangka baik
InsyaAllah tenang
.
P/s: Pernah terjadi kepada saya, saya senyum pada rakan saya di belakang seorang wanita. Tiba-tiba wanita itu kata saya artis gatal. Dan ada juga saya tak perasan pun ada seorang gadis senyum pada saya, lalu jerit kata saya sombong. Redha sahajalah.

IKLAN

MW: Oleh itu, lelaki yang bergelar suami orang sebelum mengusik dengan orang sekeliling terutama kawan perempuan, fikirkan dahulu isteri di rumah. Jangan berlebihan dalam bergurau senda dengan wanita yang bukan mahram.

IKLAN

Sumber: Adam Corrie