Sedapnya Nama Anak Perempuan Ardell Dan Nadzmi, ‘Arwa Malaikha Urwa’

Selepas tujuh hari melahirkan cahaya mata sulungnya, pelakon Ardell Aryana dan suami, pelakon Nadzmi Adhwa berkongsi nama bayi perempuan mereka, Arwa Malaikha Urwa yang dilahirkan pada 5 Mei 2020 seawal 2.22.22 saat pagi Jumaat

Nadzmi yang turut memuatnaik video bayi perempuan mereka itu memaklumkan usia anaknya sudah pun memasuki 7 hari. Dan video yang dikongsikan itu adalah sebaik saja bayinya lahir dan diiqamatkan.

Patutlah sedap sungguh nama bayi Ardell dan Nadzmi ini. Rupanya diambil sempena dua nama srikandi Islam yang terkenal.

Kongsi Ardell pula,

“Assalamualaikum nama saya

IKLAN

Arwa Malaikha Urwa Binti Nadzmi Adhwa

Lahir pada pukul 2:22:22s pagi Jumaat
5/6/2020”

Cantiknya Nama Anak  Perempuan Ardell Dan Nadzmi, ‘Arwa Malaikha Urwa’

Selepas Tiga Hari Baru Ardell Dapat Dakap Anak

Semasa proses melahirkan bayi perempuan mereka ini, Ardell perlu bertarung nyawa selama 16 jam. Malah, Ardell cuma dapat mendapat bayinya selepas tiga hari bersalin.

IKLAN

Kerana sebaik melahirkan, Ardell alami muntah dan terus pengsan. Keesohan harinya barulah Ardell berusaha untuk bangun. Dan dimandikan oleh jururawat.

Semasa di bilik air itulah Ardell muntah lagi dan pengsan untuk kali kedua di dalam tandas. Ini kerana, dia alami turun darah yang banya.

Bagaimana pun, Ardell tetap kuat dan masuk hari ketiga barulah Ardell dapat bangun dan tak pengsan lagi. Malah dapat mendakap bayinya itu.

IKLAN

Cantiknya Nama Anak  Perempuan Ardell Dan Nadzmi, ‘Arwa Malaikha Urwa’

Sesungguhnya tak mudah untuk seorang isteri melalui proses bersalin. Benarlah kata orang, ibu yang melahirkan ini bagaikan bertarung dengan nyawanya sendiri. Sebab itulah, ibu yang meninggal semasa melahirkan ini boleh dianggap syahid.

Tentunya mana-mana suami yang berdepan sendiri dengan situasi cemas isteri di bilik bersalin akan lebih menghargai pengorbanan yang dilakukan oleh isteri selama 9 bulan dan melalui detik-detik melahirkan.

Didoakan semoga Ardell terus sihat dan bayi perempuannya yang comel itu membesar dengan sihat malah melalui proses berpantang yang membahagiakan.

Sumber/Foto : Ardell Aryana, Nadzmi Adhwa, babyadhwardell