Sumber/Sumber Foto: Instagram Shafeeqah Johari

Sebagai isteri melihat suami bersusah payah mencari rezeki sememangnya hati akan sayu. Begitu juga luahan yang dikongsi isteri kepada pelawak Atu dari kumpulan Zero.

Sememangnya kehidupan suami isteri masing-masing akan menempuhi kehidupan susah senang bersama. Berbeza dengan pekerjaan orang lainm walaupun anak seni seperti Atu sentiasa ceria di pentas namun sebaliknya bukan mudah untuk membuat orang gelak.

Itulah cabaran yang perlu ditempuhi oleh mereka yang bergelar pelawak.

Isteri Atu Sayu Hati Lihat Suami Bekerja

Isteri Atu Shafeeqa Johari meluahkan dia jarang sekali mengikut suaminya bekerja. Dek kerana tidak mahu Atu bimbang tentang dirinya.

“Percaya atau tidak, saya hanya menunggu update dari fans sahaja setiap kali berlangsung live yang melibatkan suami.

“Jarang saya ikut dia bekerja. Nanti dia risau saya duk mana. Kalau kat rumah memang sah-sah selamat,” ungkap wanita ini.

Watak Atu Berbeza Di Rumah & Atas Pentas

Wanita yang bergelar isteri dan ibu ini juga berasa cukup sayu setiap kali melihat suaminya bekerja.

“Sayu hati bila tengok dia bekerja. Sebab kita tengokk dia mencari idea, luahan hati hanya isteri sahaja yang tahu.

“Ibarat kita tengah tengok suami bancuh simen buat kerja kontrak tepi jalan. Sayu, dia menang ke tak saya tetap akan menangis.

“Nampak ke kan garang muka ku ni kan. Tapi hati ku tisu. Bukan bayaran yang saya bayangkan, tapi kepenatan dia. Atu kat rumah bukan seperti di atas pentas, jauh lebih matang dari usianya.

IKLAN

Semoga Allah Permudahkan Urusan Encik Suami

“Masa depan anak, hala tuju kami semua bermain difikirannya. Atu pak lawak di pentas, orang kritik macam-macam, tapi dia tenang. Kadang-kadang dia gelak tengok nitezen komen.

“Kalau saya dah huru hara dah perasaan ni. Alhamdulilla, tahniah. Semoga Allah permudahkan urusan mu wahai encik suami. Insyaallah berkat rezeki yang dicari,” luah Shafeeqah.

Baca Disini Juga:

Isteri PENAT Urus Rumah, Semua Perkara Difikirkan, Suami Jangan Terlalu Cerewet, Hargailah

Isteri Kesepian Upah ‘Jurupeluk’ Profesional Ketika Berjauhan Dengan Suami

IKLAN

Datuk Siti Nurhaliza Ibu Bertuah “Aafiyah Anak Aktif, Mudah Belajar & Dididik”

Doa Dari Pengikut Instagram

sally_8176
Mlm td dia buat sewel dia p dok sblh Zul Ariffin haru betol laaa ko neh dik..

babypian.dhiladaud
Moga dipermudahkan urusan atu dan keluarga. Diperluaskan rezeki selalu. AMIN. Dhila suka lawak atu ni, tak keterlaluan sangat. Lagi2 bila berada bersama group UNI. Moga terus maju jaya

azfarbinmaleeq_
Alhamdulillah kak beliau seorang yg kerja keras dan tak pernah putus asa , 9 minggu saya duduk dgn dia setiap kali live memang nampak dia penat tetapi dia tetap gagah untuk family tumpang bangga saya tgok dia semoga family akk sentiasa dirahmati InsyaAllah

labumisz
how sweet…moga kak iqa n atu terus bsama hingga ke syurga firdausi..aminnn

nurulain_burn
Tounching plak baca luahan hati seorang isteri.. eqa seorang isteri yg baik.. alhamdulillah dpt suami penyanyang baik.. semoga rumahtangga eqa berbahgia hinggan ke jannah..

aritaabdul
Alhamdulillah iqa.. atu suami yg baik.. moga iqa Dan atu Serra anak2 dimurahkan rezeki Dan bahagia
Sumber/Sumber Foto: Instagram Shafeeqah Johari

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial