Bila memikirkan menu minum petang untuk anak-anak dan keluarga, adakalanya naik buntu dibuatnya.Jika selalu kita buat pau goreng berintikan sambal ikan bilis, namun sebenarnya kita boleh pelbagaikan dengan golek doh atas serbuk roti dan letak sos carbonara yang lemak berkrim. Sesuai sangat buat untuk anak-anak, malah kalau nak buat jual pun boleh sangat.

Boleh cuba resipi yang dikongsikan oleh Che Fyqah ini.

Masak apa harini? Itu lah kehidupan seoarang isteri dan ibu. Walaupun bertitle ibu tiri.. tapi tak pernah nak membahagi kasih sayang di antara anak tiri dan kandung. Sentiasa fikirkan untuk kenyangkan perut suami dan anak-anak. Semoga Allah memberi balasan yang baik buat kita.

Ni resepi dia abang kakak adik.

Bahan-Bahan:

2 cawan tepung gandum
1 sudu besar yis 
3/4 cawan air suam
2 sudu besar gula
1 sudu besar marjerin
1 sudu kecil baking powder

Cara Membuat:

1.Satukan dulu yis, gula dan air suam dalam gelas. Kacau rata. Selepas itu, satukan tepung gandum dan baking powder dalam bekas.

2.Tuang air yis tadi. Takyah tunggu yis kembang. Kacau rata. Uli. Uli gitu-gitu je. Bila dah rata sikit, letak marjerin.

3.Uli lagi sampai licin sikit dohnya. Pastu perap sejam.

4.Dah perap, tumbuk doh. Bahagikan kepada beberapa bahagian. Pastu bulat-bulatkan.

5.Kemudian celup dalam telur dan golek-golek dalam serbuk roti.

6.Selepas itu, perap lagi dalam 30/40 minit. Goreng dengan api perlahan.

IKLAN

Siap.

Inti dia pakai Sos Carbonara saje. Tumis bawang holand dan bawang putih, cincang sosej dan tumis dengan lada hitam. Campur kiub ayam sikit, letak air sikit. Agak-agak dah pekat baru tutup api. Nak letak inti apa-apa pun boleh.

Beli Sos Carbonara murah Di Sini :https://invol.co/cl5r3h4

 

IKLAN

 

Selamat Mencuba!

Baca Lagi Di Sini :
Resepi Pau Goreng Inti Kacang Merah Garing Di Luar Gebu Di Dalam!

Lebihan Sambal Bilis Nasi Lemak Boleh Buat Pau Goreng, Gerenti Sedap & Boleh Disejukbeku

IKLAN

8 Kesalahan Goreng Bihun Yang Mak-mak Pernah Buat Dalam Tak Sedar, Sebab Tu Keras, Hancur Dan Tak Kenyal

Sukatan Agar-Agar Nak Keras, Lembik, Sedang Elok,PENTING Tak Lari FORMULA Ini

Mingguan Wanita : Menarik resipi Pau Goreng Comel dengan Sos Carbonara yang Lemak Berkrim ini. Boleh cuba buat nanti, anak-anak mesti suka.

Sumber: Che Fyqah

Untuk dapatkan info berkaitan kursus keusahawanan anjuran Mingguan Wanita, join telegram BANGKIT WANITA : https://t.me/bangkitwanitaMW

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita