Limau kasturi bukan saja untuk penyedap makanan terutamanya kalau buat sambal belacan, mee kari dan sebagainya. Tapi, ia boleh digunakan untuk kesihatan dalaman.

Kadang-kadang, nak guna hanya sedikit tapi perlu beli dalam jumlah kuantiti yang diberikan. Nak tak nak, lebihan tu tak tahu nak guna bila. Untungnya kalau ada pokok limau kasturi mesti ada pelbagai idea untuk gunakan.

Mesti ada yang suka makan dan dicicah dengan asam boi. Memang berkelip-kelip mata menahan masam. Tak kurang juga yang mengatakan kulit limau kasturi ini ada rasa pahit bila dikunyah atau dijadikan jus. Betul kah?

Nur Amalyna Zubaidi turut berkongsi resipi jus limau kasturi yang di blend bersama kulit. Jangan ridau tak ada rasa pahit pun kalu kena caranya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Resipi Jus Sakit GOUT Bantu Turunkan Paras Asid Urik, Sedap Tak Pahit!

Resipi AISKRIM YOGURT Sedap, Nampak Mewah Sebiji Macam Aiskrim Mahal!

Info Lebih Menarik DI SINI

Air Limau Kasturi, Penyejuk Tekak

Wajib cuba buat air limau kasturi ini. Rasa segar otak minum air ini.

Ini bukan style perah asam limau tapi diblend terus dengan kulit. Awalnya, air limau kasturi akan jadi pahit sebab dikisar sekali bersama kulit. Tapi tidak. Rasa sedap lagi.

Cara nak buat pun senang sangat. Selamat mencuba!

1. Masam manis sejuk, memang rasa fresh sangat!

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

2. Ini buah yang baru dikait.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

3. Tengok saja dah kecuir air liur.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

4. Belah dua dan buang biji.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

5. Masukkan dalam blender. Letakkan air dan gula siap-siap.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

6. Bila dah hancur dan sebati, tapis. Boleh guna penapis apa pun.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

7. Inilah hasil tapisan tadi.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

8. Ini hasil air yang keluar selepas tapisan tadi.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

9. Bila dah siap tapis, sedikan gelas dan air. Kalau ada asam boi lagi sedap.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

10. Siap. Minum sejuk-sejuk memang sedap.

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

Mingguan Wanita : Boleh kecur air liur tengok jus air limau kasturi ini. Boleh buat dan rasa nanti.

Sumber: Nur Amalyna Zuraidi

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:

Resipi Air Limau Kasturi, ‘Blend’ Terus Dengan Kulit Pun Tak Pahit, Wajib Cuba!

Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 0196328758

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI