Sumber / Sumber Foto : Instagram Jovian Mandagie

“Pengguna salah faham. Saya maksudkan hauk itu untuk penjual pelitup tiruan guna jenama saya” Jovian.

Begitulah luahan dan penjelasan daripada pereka fesyen terkenal, Datuk Jovian Mandagie mengenai hal berkaitan isu pelitup muka ‘hauk’.

Menurut Jovian yang juga pengusaha pelitup muka banyak pihak yang salah faham akan isu yang diutarakan.

“Pengguna Salah Faham. Saya Maksudkan Hauk Itu Untuk Penjual Pelitup Tiruan Guna Jenama Saya,” Jovian

Isu pelitup muka ‘hauk’ itu sebenarnya ditujukan buat pihak pengusaha pelitup muka Jovian tiruan. Merek mengambil kesempatan ke atas produk keluara Jovian hingga menyebabkan pengguna tertipu.

“Saya nak jelaskan sikit pasal pelitup muka “hauk” tempoh hari. Banyak yang salah faham, apa yg saya maksudkan tu ialah pelitup muka “Jovian Mask Tiruan” yang berleluasa di pasaran.

“Tak ada niat saya nak memperkecilkan mana-mana jenama pelitup muka lain di pasaran.

“Lebih 2 tahun Jovian Mask tiruan berada di pasaran mengambil kesempatan guna design kami, monogram kami, gambar promosi kami, nama kami, dan logo kami untuk kepentingan masing-masing sehingga menipu pengguna.

 

“Saya rasa sesuai lah saya gunakan istilah hauk tu pada mereka ni. Ini semua kerja mafia!

“Tapi, kalau ada yang tersinggung dengan statement saya, tak ada niat nak guris hati anda.

“Isu Sirim Bukan Permintan Saya”

“Issue sirim, bukan permintaan saya mahupun keuntungan bagi saya. FYI, once the law imposed it will incur most cost to us as sellers?

IKLAN

“Dari mana pulak saya akan untung lebih? And I can guarantee you all that my brand is not the first to have sirim stamp. Banyak brand di luar yang dah ada sirim stamp. Kita ni baru je nak apply.

Ramadan, Pertuturan Pun Patut Dijaga

“Ramadhan bulan suci ni, bukan saja puasa perut.

“Patutnya pertuturan pun patut dijaga. Tak perlu kut nak caci maki saya dan fitnah yang bukan-bukan tentang business saya.

“Jenama Jovian dah berada di pasaran 15 tahun, makin berkembang atas reputasi dan kualiti barangan kami. Bukan sebab-sebab lain.

“Alhamdulillah, Jovian Mask berjaya berada dalam pasaran kerana sokongan semua Jovianista atas kualiti nya yang memang bagus. Anti jerawat dan mudah bernafas tu tak boleh dinafikan. Jovian Mask kini dipasarkan oleh lebih 6000 pengedar; 7 Eleven, Aeon Mall/Big, Watson, Lotus, Shopee, Jstore, Jovian VIPPS, Dropshippers, Shell, @jovianselcare dan banyak lagi farmasi di pasaran.

“Saya harap isu ini habis di sini. Siapa yang dah menyumpah saya, lain kali selidik dan tanya dulu.

“Nevertheless saya doakan anda semua panjang umur dan bahagia dunia akhirat,” kongsi Jovian.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie)

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovian Mandagie (@jmandagie)

Menarik Lagi : Nampak Serius Tapi Datuk Seri Ismail Sabri Suka Layan Kerenah Cucu

Lepas Bersalin Kulit Meregang, Rahim Kembang Lagi Terkejut Lihat Wajah Sendiri Depan Cermin – Nina Ismail Sabri

Menerusi ruangan komen di akaun Instagram, warganet ada yang memberikan respon positif.

Mingguan Wanita : Suka pakai mask jenis Head Loop sesuai dengan wanita muslimah.

IKLAN

Sumber / Sumber Foto : Instagram Jovian Mandagie

Gigihnya Ayu Raudhah menjaga anak dan sibuk berniaga.

Kena bijak pilih baju ikut saiz badan.

Sedapnya sambal belacan ni, makan dengan nasi panas terus terangkat!

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita
TikTok: https://tiktok.com/@mingguanwanita