Tak dapat bayangkan, anak-anak sekolah membawa pemadam gergasi ebesar ini. Boleh jadi, ia lebih berat daripada buku yang dibawa ke sekolah.

Pemadam gergasi yang seberat 2.2 kg ini dengan ukuran 276 x 141 x 43mm telah dijual dengan harga $100 (13200 yen atau persamaan RM470) sehinggakan ia menjadi salah satu pemadan terbesar yang telah dikomersialkan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Terlalu Obses, Wanita Miliki Bibir Terbesar Di Dunia Diberi Amaran Daripada Doktor Untuk Hentikan!

Sanggup Abai Risiko Demi Dinobatkan Wanita Bibir Terbesar Di Dunia!

Pemadam Gergasi terbesar Di Dunia

Dalam satu perkongsian, pembuat pemadam di Jepun di bawah syarikat Jepun Seed yang diasaskan pada tahun 1915 dan ia menjadikan salah satu syarikat tertua dalam perniagaan.

Pemadam Gergasi Seberat 2.2KG Berharga RM470 & Terbesar Di Dunia, Dari Replika Biasa, Akhirnya Dikomersialkan

Antara produk keluarannya yang popular adalah Radar yang dilancarkan pada tahun 1968. Kemunculan produk pemadam ini telah menarik perhatian masyarakat dan pasaran di Jepun.

IKLAN

Tekstur licin dan prestasi pemadaman yang sempurna menjadikan Radar berjaya secara komersial dengan dijual pada harga premium antara 20 – 50 yen. Sedangkan pada waktu itu pemadam berharga 10 yen saja.

Sejak itu, produk Radar semakin dikenali dengan pemadam pelbagai bentuk dan saiz termasuk pemadam gergasi seberat 2,285 gram berharga 13,200 yen ($100).

Pemadam Gergasi Seberat 2.2KG Berharga RM470 & Terbesar Di Dunia, Dari Replika Biasa, Akhirnya Dikomersialkan

Radar S-10000 ialah pemadam terbesar dalam produk Radar dan mungkin yang terbesar di dunia. Dengan berat 2,285 gram, ia adalah 200 kali lebih berat daripada pemadam standard Radar S-60. Walau bagaimanapun, kedua-duanya diperbuat daripada bahan yang sama, jadi prestasi pemadaman adalah sama.

IKLAN

Sekadar Replika & Model Pemadam Besar

Menurut sumber di jabatan pembangunan produk Seed, semuanya bermula sebagai idea untuk replika hadiah. Sebelum ini, Seed sudah mempunyai dua model pemadam besar – S-1000 (130 x 66 x 27 mm) dan S-JUMBO (160 x 75 x 27 mm) – dan mereka memutuskan untuk membuat sesuatu yang lebih besar

Terdahulu, Radar S-10000 yang pertama sepatutnya menjadi hadiah untuk “Peraduan Pemadam Pantas Pemadam” tahunan syarikat yang diadakan di kedai utamanya.

Hadiah itu diterima dengan baik oleh peminat sehingga Seed memutuskan untuk mengubahnya menjadi produk yang tersedia secara komersial.

Pemadam Gergasi Seberat 2.2KG Berharga RM470 & Terbesar Di Dunia, Dari Replika Biasa, Akhirnya Dikomersialkan

IKLAN

Walaupun pemadam S-10000 telah lama wujud, tetapi ia baru menjadi tular di Jepun, selepas seseorang menyiarkan gambarnya di Twitter.

Mingguan Wanita : Kalau dipotong-potong berapa banyak boleh dapat ni. Makan masa juga nak habiskan guna pemadam ni…hihihhih

Sumber: Oditty Central

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI