Demi menunaikan permintaan terakhir, suami sanggup menempah patung replika khas yang menyerupai mendiang isterinya.Meskipun mendapat bantahan daripada ahli keluarga, namun tetap meneruskan hasrat tersebut.

Seorang lelaki dari Kolkata, India menghasilkan sebuah patung silikon menyerupai mendiang isterinya sebagai tanda memperingati wanita itu yang telah meninggal dunia disebabkan Covid-19, lapor akhbar The Times of India semalam.

Patung Mendiang Isteri 30kg

Tapas Sandilya, 65, berkata, patung berharga 250,000 rupee (RM13,284) itu diletakkan di dalam bilik kegemaran mendiang isterinya, Indrani, dalam keadaan ia sedang duduk di atas sofa.

Tunaikan Permintaan Terakhir, Suami Tempah Patung Replika Khas Menyerupai Mendiang Isteri

Beratnya adalah sekitar 30 kilogram dan ia memakai sari yang diperbuat daripada kain serupa berasal dari negeri Assam yang dipakai mendiang ketika hari perkahwinan anak lelaki mereka.

Menurut Tapas, patung itu bukan sekadar cara dia mengatasi rasa kehilangan, bahkan ia adalah permintaan terakhir mendiang sebelum dia meninggal dunia.

IKLAN

“Indrani pernah memberitahu saya bahawa sekiranya dia meninggal dunia sebelum saya, dia mahu saya menghasilkan sebuah patung menyerupai dirinya.

“Dia meninggal dunia pada 4 Mei 2021 dan saya hanya memenuhi hasrat terakhirnya,” katanya.

Tunaikan Permintaan Terakhir, Suami Tempah Patung Replika Khas Menyerupai Mendiang Isteri

Keluarga Tidak Bersetuju

Tambah Tapas, semua ahli keluarga tidak bersetuju dengan tindakannya yang menghasilkan patung tersebut.

IKLAN

“Ahli keluarga menentang idea tersebut namun, mereka terpaksa mengalah. Jika kita boleh membingkaikan gambar selepas seseorang itu mati, mengapa tidak (menghasilkan) patung?” ujarnya.

Patung Indrani dihasilkan oleh seorang pengukir, Subimal Das, yang banyak bekerja untuk menghasilkan replika silikon untuk muzium-muzium,” ujarnya.

Tunaikan Permintaan Terakhir, Suami Tempah Patung Replika Khas Menyerupai Mendiang Isteri

Mesti Baca:Kerana Terlalu SAYANG, Bekukan Mayat Isteri Sehingga 50 Tahun, Harap ‘Dihidupkan’ Semula
Baca Lagi Di Sini:Tanda-tanda Suami Terlebih Sayang Isteri, Bahagia Atau Bahaya?
Artikel Menarik:Kalau SAYANG ISTERI, Suami Buatlah HIBAH BERSYARAT Agar Tiada Salah Faham Tentang Harta

IKLAN

Mingguan Wanita: Demi menunaikan permintaan terakhir mendiang isteri disamping mengubat kerinduan, suami sanggup menempah replika patung khas begini.

Sumber: Kosmo

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI