Neelofa

Tidak dinafikan disebalik kejayaan seorang anak, pastinya terselit keberkatan doa daripada seorang ibu yang tidak putus-putus mendoakan kesejahteraan, kebahagiaan dan kejayaan anaknya. Martabat doa dan kata-kata sorang ibu sangatlah makbul, diangkat darjatnya dan diperkenankan terus tanpa hijab!

Neelofa atau nama penuhnya Noor Neelofa Mohd. Noor,30 merupakan antara selebrti wanita yang cukup berjaya dalam pelbagai bidang yang diceburi. Kejayaan demi kejayaan diraih, menempa nama dalam bidang pengacaraan, lakonan, perniagaan mahupun duta pelbagai produk antarabangsa. Malah mempunyai pengaruh besar dan peminat yang ramai.

Rezeki gadis kelahiran Pasir Mas, Kelantan ini bagaikan air mengalir deras seakan-akan mencurah-curah tanpa henti. Ramai yang tertanya-tanya rahsia kejayaan dan rezeki melimpah ruah yang sering berpihak pada Neelofa ini.

Dalam Instagram Neelofa beliau, dirinya mengakui kejayaan dan rezeki yang melimpah ruah yang diperolehi merupakan berkat doa daripada ibunya yang tak pernah putus.Lofa juga percaya tiada apa yang mampu menghalang doa seorang ibu serta menjadi sumber kekuatan bagi dirinya untuk terus berjaya.

Patutlah Neelofa Berjaya & Rezeki Mencurah, Berkat Doa Ibunya Tak Pernah Putus!

Patutlah Neelofa Berjaya & Rezeki Mencurah, Berkat Doa Ibunya Tak Pernah Putus!
Antara kata-kata yang sering menjadi titipan doa buat anak kesayangan.

Neelofa Daripada Kaca Mata Seorang Ibu

Sementara itu, kesempatan bersua muka dengan ibu kandung Neelofa, Datin Noor Kartini Noor Mohamed,53 baru-baru ini, menyelak sisi peribadi dan personaliti anak ketiga kesayangan beliau daripada pandangan seorang ibu.

“Bila menjadi seorang ibu setiap anak berbeza dan ada keistimewaan tersendiri. Setiap perbezaan anak menjadi kesempurnaan keluarga kami”

IKLAN

“Neelofa seorang anak yang sangat manja, sangat penyayang dan ambil berat pasal keluarga, tak kiralah saya, ayah, adik beradik atau keluarga. Serta sangat menghargai apa juga yang saya lakukan. Sebab tu saya tengok bila peminat, orang yang bekerja dengan dia atau staf dia yang bekerja dengan Neelofa akan menghormati saya seperti mana Neelofa hormat. Sebab dia tengok contoh reflek daripada Neelofa, penghargaan Neelofa hormat pada saya”

“Sebagai seorang yang bekerjaya pula, saya melihat Neelofa seorang yang tegas, berdisiplin, bersemangat serta tahu menjaga kebajikan pekerja-pekerja dia”

“Saya tak pernah lihat lofa berputus asa, sewaktu berkecimpung dalam bidang seni.Lofa bukan jenis suka bergosip, mengata orang mahupun ambil tahu hal orang lain,” ujar Noor Kartini.

Patutlah Neelofa Berjaya & Rezeki Mencurah, Berkat Doa Ibunya Tak Pernah Putus!

IKLAN

Positif Tangani Komen Negatif

Menyentuh soal bagaimana dirinya berhadapan dengan komen-komen negatif yang dilemparkan pada anaknya, ringkas ini jawapan wanita kacukan Arab-Pakistan tersebut.

“Bila ada komen negatif, anak-anak saya tidak terkesan dengan komen-komen tersebut. Saya sering berpesan kalau datangnya fitnah, itu tanda Allah nak angkat lagi darjat kita.Biar orang nak cakap apa. Asalkan kita keluarga faham dan kita lebih kenal siapa anak-anak kita”,jelas ibu kepada 9 orang cahaya mata ini.

Harapan & Impian Pada Neelofa

Lumrah seorang ibu sentiasa mendoakan yang terbaik buat setiap anak-anaknya.Bagi Kartini sendiri, harapannya pada Neelofa agar anak gadisnya itu mampu memahat nama di persada dunia serta menjadi inspirasi buat masyarakat.

“Alhamdulillah dengan segala rezeki yang Allah bagi.Doa saya semoga Neelofa dapat menempa nama di seluruh pelusuk dunia. Supaya dia dapat menjadi contoh muslimah yang dapat memberi inspirasi buat masyarakat Islam dan bukan Islam”.

IKLAN

Patutlah Neelofa Berjaya & Rezeki Mencurah, Berkat Doa Ibunya Tak Pernah Putus!

Doakan Jodoh Terbaik

Berkaitan urusan jodoh pula segalanya diserahkan sepenuhnya pada puteri kesayangan serta sentiasa mendoakan agar Neelofa diberikan jodoh yang terbaik.

“Saya serahkan urusan jodoh untuk Lofa cari sendiri.Tiada syarat tertentu. Saya minta kepada sesiapa sahaja, saya doakan jika itu telah tertulis jodoh Neelofa yang saya doakan selama ini, saya harap Allah bagi yang terbaik, yang mulia disisi Allah, yang dapat membimbing Neelofa dapat menjadi khalifah, dapat mendidik anak-anak mereka dan juga dapat memberi kasih sayang lebih daripada yang saya beri kepada Neelofa, serta dapat memberi kebahagaian lebih daripada saya berikan pada Neelofa”

“Kita akan lepaskan anak kita dengan puas hati, bila orang itu dapat menjaga anak kita dengan lebih baik”, ujar Kartini, doanya jauh disudut hati.

Patutlah Neelofa Berjaya & Rezeki Mencurah, Berkat Doa Ibunya Tak Pernah Putus!

Mingguan Wanita turut mendoakan agar Neelofa terus berjaya dan dimurahkan rezeki dalam setiap bidang yang diceburi.Pesanan buat mak-mak juga, sentiasalah berdoa perkara yang baik-baik katakan hanya perkataan yang baik-baik buat anak-anak kerana doa seorang ibu itu sangat mustajab dan dimakbulkan. Ia menjadi asbab untuk mereka dipermudahkan segala urusan dan berjaya dalam kehidupan!

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI